23
اکتبر

Nimbulkeun rasa ngantuk – Nyaho kana sabab sareng ngubaranana

Naon anu nyababkeun rasa ngantuk? Naon anu nyababkeun rasa ngantuk? Tiasa waé rupa-rupa sabab: penerbangan anu berkepanjangan, tugas anu ngaruksak wirahma bobo, atanapi kagiatan sapertos nyetir panjang. Nalika seueur urang ngantunkeun saré pinuh, aya sababaraha masalah sanés kulem. Ieu kalebet apnea bobo, sindrom suku sanés, sareng serangan bobo. Jalma anu damel di kuburan atanapi anu padamelan ngabutuhkeun pergeseran janten bobo dicabut. Hal ieu disababkeun akibat ngalamun parna nalika wengi sareng henteu mampuh meunangkeun bobo nyukupan nalika terangan.

Nimbulkeun rasa ngantuk
Kaseueuran sawawa peryogi 2 dugi ka 4 jam bobo hiji wengi kusabab ngantosan. Sababaraha sawaréh ngabutuhkeun seueur atanapi kurang tina jumlahna kanggo awakna kanggo leres leres. “Masalah bobo, teu bobo sareng kulem goréng tiasa gaduh akibat anu goréng,” saur Schweiz. Kurangna bobo anu hadé dihubungkeun pisan sareng masalah kaséhatan utama era urang. Masalah sapertos hiperténsi, panyakit jantung, stroke, diabetes, kaleuleuwihan beurat sareng edan

Nimbulkeun Saré Upami panon anjeun ditutup cukup tapi anjeun ngarasa tunduh, anjeun tiasa gaduh gangguan bobo. Gangguan kulem kalebet henteu mampuh saré atanapi teras bobo atanapi paripolah bobo anu anéh, sapertos sare. Sababaraha gangguan bobo anu sanésna sapertos serangan sare. Dina mangsa serangan bobo, aya bobo sacara teu ngendeg sapopoe. Nalika pasien didatangan klinik kulem Davila, anjeunna mimiti terang naha masalahna nyaéta kuantitas atanapi kualitas bobo na. “Pertanyaan dokter munggaran ngeunaan sare bobo naha aranjeunna cekap bobo,” saur anjeunna. Naha aranjeunna tetep saré? Ieu mangrupikeun patarosan penting. Kusabab urang yakin seueur jalma gaduh masalah ieu. Éta sawaréh atanapi intermittently sareng kadang gaduh insomnia kronis. ” Davila mendakan kualitas upami anjeunna yakin yén palanggan na henteu ngagaduhan masalah bobo pikeun ningali upami anjeunna ngagaduhan gangguan bobo.

Sabab Tidur Dumasar kana Jurnal Klinis Wartawan ‘Klinik; Aya seueur alesan anu tiasa ngajadikeun anjeun ngarasa bosen sepanjang waktos.

Studi nunjukkeun yén jalma-jalma anu bobo langkung ti 9 jam wengi langkung résiko kanggo panyakit sapertos diabetes sareng obesitas ti batur.

Anu ngabalukarkeun sare kaleuleuwihan mangrupikeun kabutuhan alami, sareng unggal jalma ngabutuhkeun 6 jam anu bobo séhat per dintenna. Nalika tingkat sare ieu ningkat, jalmi kakurangan tina sanés. Statistik nunjukkeun yén 1,6% jiwa sadunya nyerang panyakit bobo sareng ieu ningkat.

4 alesan keur kacapean sareng ngantosan:

Panyebab Inpék Tidur: Sanaos inféksi ngagaduhan seueur gejala anu jelas, aranjeunna sakapeung tiasa sumebar ka awak anjeun tanpa anjeun sadar atanapi didiagnosis ku dokter. Contona, dina gangguan sistem imun, inféksi tiasa janten kacapean parna.

Nimbulkeun Alahan Duka: Pikeun pikaresepeun terang yén histamine sareng bahan kimia sanésna awak ngaladinkeun pikeun ngalawan alergi hipnotik. Insomnia ngabalukarkeun insomnia.

Cukang sabab ngeureunkeun kaleuleuwihan nyaéta anémia .. sél getih beureum utami dianggo pikeun ngaluarkeun oksigén tina bayah ka organ sanés. Nalika jalma ngagaduhan kakurangan sél getih beureum atanapi disfungsi sél getih, jalma éta janten anémik sareng dina waktos anu sami karasa cape anu anjeunna henteu tiasa ngalakukeun rutin unggal dintenna.

Gangguan Humorous: Dina awéwé, kalepatan éstrogén dina kalolobaan kasus tiasa ngakibatkeun leungitna beurat sareng kacapean.

Tonton pidéo ieu kanggo inpormasi anu langkung lengkep ihwal ngabalukarkeun ngantosan.

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Accessibility