Узроци поспаности – знати узрок и лечити га

Шта узрокује поспаност? Шта узрокује поспаност? Можда постоје разни узроци: продужени летови, задаци који нарушавају нормалан ритам сна или активности попут дуге вожње. Док многи од нас занемарују пуни сан, постоје и неки други проблеми са спавањем. Они укључују апнеју за вријеме спавања, синдром немирних ногу и нападе спавања. Људи који раде на гробљу или чији послови захтевају смене постају ускраћени за спавање. То је због јаке поспаности ноћу и њихове неспособности да се адекватно спавају на дневном светлу.

Узроци поспаности
Већина одраслих треба 2 до 4 сата спавања током ноћи због поспаности. Док неки захтијевају више или мање ове количине да се њихово тело правилно одмори. “Проблеми са спавањем, неадекватно спавање и лош сан могу имати лоше последице”, каже Сцхвеиз. Недостатак правилног сна уско је повезан са главним здравственим проблемима наше ере. Проблеми као што су хипертензија, срчане болести, мождани удар, дијабетес, прекомерна тежина и лудило

Узроци поспаности Ако су вам очи довољно затворене, али се осећате поспано, можда ћете имати поремећаје спавања. Поремећаји спавања укључују немогућност особе да заспи или настави да спава или чудно понашање у сну, попут спавања. Неки други поремећаји спавања су моментални, попут напада спавања. Током напада спавања, неко неконтролисано спава током дана. Када пацијенти посете Давилову клинику за спавање, прво жели да зна да ли је проблем количина или квалитет њеног сна. “Прво питање које лекари постављају у сну је да ли имају довољно сна”, каже она. Да ли потпуно спавају? Ово је важно питање. Зато што верујемо да многи људи имају овај проблем. Они су делимично или повремено, а понекад имају хроничну несаницу. ” Давила тражи квалитет ако је сигурна да њени клијенти немају проблема са спавањем и виде ли да има поремећај спавања.

Узроци поспаности Према часопису Клуба новинара клуба; Много је разлога због којих се у сваком тренутку можете осећати уморно.

Студије показују да људи који спавају више од 9 сати током ноћи више су изложени ризику од болести попут дијабетеса и гојазности од других.

Узрок прекомерне поспаности је природна потреба, а свакој особи је потребно 6 сати корисног сна дневно. Када се ниво овог сна повећа, особа пати од заспаности. Статистички подаци показују да 1,6% светске популације пати од болести спавања и то се повећава.

4 разлога за умор и поспаност:

Узроци инфекција поспаности: Иако инфекције имају много очигледних симптома, понекад се могу проширити на ваше тело без да примијетите или не дијагностицира љекар. На пример, код поремећаја имуног система инфекција може прерасти у јак умор.

Узроци алергија на поспаност: Занимљиво је знати да су хистамин и друге хемикалије које тело излучује у борби против алергија хипнотички. Несаница изазива несаницу.

Узрок прекомерне поспаности је анемија. Главна црвена крвна зрнца делују на допрему кисеоника из плућа у друге органе. Када особа има недостатак црвених крвних зрнаца или дисфункцију крвних ћелија, особа постаје анемична и истовремено се осећа толико уморно да није у стању да обавља своју дневну рутину.

Шаљиви поремећај: У жена, исцрпљивање естрогена у већини случајева може довести до губитка тежине и умора.

Погледајте овај видео за више информација о узроку поспаности.

برچسب‌ها:

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *