Nimbulaké rasa ngantuk – Ngerteni sebab lan ngobati

Apa sing nyebabake rasa ngantuk? Kurang turu bisa kedadeyan amarga ana macem-macem perkara: penerbangan dawa, tugas sing ngganggu irama turu, utawa kegiatan kayata nyopir dawa. Nalika akeh kita nglirwakake turu sing lengkap, ana sawetara masalah liyane karo turu. Iki kalebu apnea turu, sindrom sikil sing entheng, lan serangan turu. Wong-wong sing kerja ing kuburan utawa pakaryan mbutuhake anjaluk turu dadi turu. Iki amarga rasa ngantuk banget ing wayah wengi lan ora bisa entuk turu ing wayah awan.

Nimbulaké rasa ngantuk
Umume diwasa kudu turu 2 nganti 4 jam turu amarga turu. Nalika sawetara mbutuhake jumlah liyane utawa kurang kanggo awak supaya bisa istirahat kanthi bener. “Masalah turu, ora turu sing turu lan turu sing ora apik bisa duwe akibat,” ujare Schweiz. Kurang turu sing tepat ana hubungane karo masalah kesehatan utama ing jaman kita. Masalah kayata hipertensi, penyakit jantung, stroke, diabetes, kakehan lan edan

Penyebab Turu turu Yen mripat ditutup nanging sampeyan rumangsa ngantuk, sampeyan bisa uga nemahi gangguan turu. Kelainan turu kalebu kasedhiyan wong ora turu utawa tetep turu utawa prilaku turu sing aneh, kayata turu. Sawetara kelainan turu liyane uga, kayata serangan turu. Sajrone serangan turu, wong sing ora dikontrol sajrone turu. Nalika pasien menyang klinik turu Davila, dheweke pisanan pengin ngerti apa masalah kasebut yaiku kuantitas utawa kualitas turu. “Pitakonan dhokter pisanan babagan turu yen dheweke wis turu cukup,” ujare. Apa padha turu turu kabeh? Iki minangka pitakonan penting. Amarga kita percaya akeh wong duwe masalah iki. Dheweke sebagian utawa mandheg lan kadang ngalami insomnia kronis. ” Davila nggoleki kualitas yen dheweke yakin yen para klien ora ngalami masalah turu kanggo ndeleng apa dheweke ngalami gangguan turu.

Nimbulaké Ngaso Miturut Jurnal Klub Wartawan; Ana akeh alasan sing bisa nggawe sampeyan kesel banget.

Panliten nuduhake manawa wong sing turu luwih saka 9 jam sewengi luwih beresiko kanggo penyakit kayata diabetes lan obesitas tinimbang liyane.

Penyebab turu sing gedhe banget yaiku kabutuhan alami, lan saben wong butuh turu nganti 6 jam saben dina. Statistik nuduhake manawa 1.6% pedunung ing donya nandhang lara turu lan iki saya tambah.

4 sebab kelelahan lan rasa ngantuk:

Panyebab Infeksi Turu: Sanajan infeksi duwe gejala sing jelas, bisa uga nyebar menyang awak tanpa sampeyan ora weruh utawa didiagnosis dening dokter. Contone, ing kelainan sistem kekebalan awak, infeksi kasebut bisa tuwuh lemes.

Nimbulaké Alahan Duka: Apike banget manawa histamine lan bahan kimia liyane sing diresapi awak kanggo nglawan alergi hipnotik. Insomnia nyebabake insomnia.

Penyebab drowsiness sing gedhe banget yaiku anemia .. Sel getih abang utama kerja kanggo ngirim oksigen saka paru-paru menyang organ liyane. Yen wong duwe kekurangan sel getih abang utawa disfungsi sel getih, wong kasebut dadi anemik lan ing wektu sing padha krasa kesel banget amarga dheweke ora bisa nindakake rutinitas saben dina.

Kelainan Humorous: Ing wanita, penurunan estrogen ing kasus paling akeh bisa nyebabake bobot awak lan lemes.

Watch video iki kanggo informasi luwih lengkap babagan penyebab ngantuk.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *