Причини за сънливост – Знайте причината и я лекувайте

Какво причинява сънливост? Лишаването от сън може да се дължи на различни неща: дълги полети, задачи, които нарушават нормалния ритъм на сън или дейности като продължително шофиране. Докато много от нас пренебрегват пълния сън, има някои други проблеми със съня. Те включват сънна апнея, синдром на неспокойни крака и пристъпи на сън. Хората, които работят на гробището или чиято работа изисква смяна, стават лишени от сън. Това се дължи на силната сънливост през нощта и неспособността им да получат адекватен сън при дневна светлина.

Причини за сънливост
Повечето възрастни се нуждаят от 2 до 4 часа сън на нощ заради сънливост. Докато някои изискват повече или по-малко тази сума, за да може тялото им да почива правилно. „Проблемите със съня, недостатъчният сън и лошият сън могат да имат лоши последици“, казва Швайс. Липсата на подходящ сън е тясно свързана с основните здравни проблеми на нашата ера. Проблеми като хипертония, сърдечни заболявания, инсулт, диабет, наднормено тегло и безумие

Причини за сънливост Ако очите ви са достатъчно затворени, но се чувствате сънливи, може да имате нарушения на съня. Нарушенията в съня включват неспособността на човек да заспи или да продължи да спи или странно поведение на съня, като сън. Някои други нарушения на съня са моментни, като пристъпи на сън. По време на пристъпи на сън човек неконтролируемо спи през целия ден. Когато пациентите посещават клиниката за сън на Давила, тя първо иска да знае дали проблемът е в количеството или качеството на съня му. „Първият въпрос, който лекарите задават за съня си, е дали имат достатъчно сън“, казва тя. Остават ли напълно заспали? Това е важен въпрос. Защото вярваме, че много хора имат този проблем. Те са частично или периодично и понякога имат хронично безсъние. ” Давила търси качество, ако осъзнае, че проблемът не е на нейните клиенти, за да види дали има нарушение на съня.

Причини за сънливост Според списанието на Клубната клиника на журналистите; Има много причини, които могат да ви накарат да се чувствате уморени по всяко време.

Проучванията показват, че хората, които спят повече от 9 часа на нощ, са изложени на по-голям риск от заболявания като диабет и затлъстяване от други.

Причината за прекомерната сънливост е естествена нужда и всеки човек се нуждае от 6 часа полезен сън на ден. Статистиката сочи, че 1,6% от населението в света страда от сънна болест и това се увеличава.

4 причини за умора и сънливост:

Причини за сънливи инфекции: Въпреки че инфекциите имат много очевидни симптоми, те понякога могат да се разпространят в тялото ви, без да забележите или да бъдете диагностицирани от лекар. Например, при нарушение на имунната система, инфекцията може да се развие в силна умора.

Причини за алергии към сънливост: Интересно е да се знае, че хистаминът и другите химикали, които тялото отделя за борба с алергиите, са хипнотични. Безсънието причинява безсъние.

Причината за прекомерна сънливост е анемия.Основната функция на червените кръвни клетки е да доставят кислород от белите дробове до други органи. Когато човек има недостиг на червени кръвни клетки или дисфункция на кръвните клетки, той става анемичен и в същото време се чувства толкова уморен, че не е в състояние да изпълнява ежедневието си.

Хуморно разстройство: При жените изчерпването на естрогена в повечето случаи може да доведе до загуба на тегло и умора.

Гледайте това видео за повече информация относно причината за сънливостта.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *