21
اکتبر

Vzroki za zaspanost – poznati vzrok in ga zdraviti

Kaj povzroča zaspanost? Kaj povzroča zaspanost? Vzroki so lahko različni: daljši leti, naloge, ki motijo ​​normalen ritem spanja, ali dejavnosti, kot je dolga vožnja. Medtem ko mnogi od nas zanemarjajo polni spanec, obstajajo še nekateri drugi problemi s spanjem. Sem spadajo apneja v spanju, sindrom nemirnih nog in napadi spanja. Ljudje, ki delajo na pokopališču ali katerih delovna mesta zahtevajo izmene, postanejo prikrajšani za spanec. To je posledica močne zaspanosti ponoči in njihove nezmožnosti, da bi se podnevi dovolj zaspali.

Vzroki za zaspanost
Večina odraslih potrebuje 2 do 4 ure spanja na noč zaradi zaspanosti. Medtem ko nekateri potrebujejo več ali manj te količine, da se njihovo telo pravilno spočije. “Težave s spanjem, neustrezen spanec in slab spanec imajo lahko slabe posledice,” pravi Schweiz. Pomanjkanje ustreznega spanca je tesno povezano z glavnimi zdravstvenimi težavami naše dobe. Težave, kot so hipertenzija, bolezni srca, možganska kap, diabetes, prekomerna teža in norost

Vzroki za zaspanost Če so vaše oči dovolj zaprte, vendar se počutite zaspani, imate morda motnje spanja. Motnje spanja vključujejo nesposobnost osebe, da zaspi ali še naprej spi, ali čudno spalno vedenje, kot je spanje. Nekatere druge motnje spanja so trenutne, kot so napadi spanja. Med napadi spanja eden nenadzorovano spi ves dan. Ko pacienti odidejo v Davilovo spalno kliniko, najprej želi vedeti, ali je težava v količini ali kakovosti njenega spanja. “Prvo vprašanje, ki ga zdravniki zastavljajo, je, ali imajo dovolj spanja,” pravi. Ali ostanejo popolnoma zaspani? To je pomembno vprašanje. Ker verjamemo, da ima veliko ljudi to težavo. Delno ali občasno so in imajo včasih kronično nespečnost. ” Davila išče kakovost, če je prepričana, da njene stranke nimajo težav s spanjem, da bi videle, ali ima motnjo spanja.

Vzroki za zaspanost Po poročanju Journal of Club Journalic Club Clinic; Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih se lahko ves čas počutite utrujeni.

Študije kažejo, da so ljudje, ki spijo več kot 9 ur na noč, bolj ogroženi zaradi bolezni, kot sta diabetes in debelost kot druge.

Vzrok za čezmerno zaspanost je naravna potreba in vsak človek potrebuje 6 ur koristnega spanja na dan. Statistični podatki kažejo, da 1,6% svetovnega prebivalstva trpi zaradi bolezni spanja in to narašča.

4 razlogi za utrujenost in zaspanost:

Vzroki okužb zaradi zaspanosti: Čeprav imajo okužbe številne očitne simptome, se lahko včasih razširijo na vaše telo, ne da bi opazili ali jih diagnosticirali zdravnik. Na primer, pri motnji imunskega sistema se lahko okužba razvije v močno utrujenost.

Vzroki alergije na zaspanost: Zanimivo je vedeti, da so histamin in druge kemikalije, ki jih telo izloča za boj proti alergijam, hipnotične. Nespečnost povzroča nespečnost.

Vzrok za čezmerno zaspanost je slabokrvnost. Glavne rdeče krvne celice delujejo na dovajanje kisika iz pljuč v druge organe. Ko ima oseba pomanjkanje rdečih krvnih celic ali disfunkcijo krvnih celic, postane oseba slabokrvna in se hkrati počuti tako utrujena, da ni sposobna opravljati svoje dnevne rutine.

Šaljiva motnja: pri ženskah lahko izčrpavanje estrogena pogosto privede do izgube teže in utrujenosti.

Oglejte si ta video za več informacij o vzroku zaspanosti.

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Accessibility