21
اکتبر

Shkaqet e përgjumjes – Dijeni shkakun dhe trajtojeni

Causesfarë shkakton përgjumje? Causesfarë shkakton përgjumje? Mund të ketë një sërë shkaqesh: fluturime të zgjatura, detyra që prishin ritmin normal të gjumit, ose aktivitete të tilla si ngarja e gjatë. Ndërsa shumë prej nesh e lënë pas dore gjumin e plotë, ka disa probleme të tjera me gjumin. Këto përfshijnë apnea e gjumit, sindromi i këmbëve të shqetësuar dhe sulmet e gjumit. Personat që punojnë në varreza ose punët e të cilëve kërkojnë ndërrime bëhen të privuar nga gjumi. Kjo është për shkak të përgjumjes së rëndë gjatë natës dhe pamundësisë së tyre për të marrë gjumë të duhur gjatë ditës.

Shkaqet e përgjumjes
Shumica e të rriturve u duhet 2 deri 4 orë gjumë natën për shkak të përgjumjes. Ndërsa disa kërkojnë pak a shumë këtë sasi që trupi i tyre të pushojë siç duhet. “Problemet e gjumit, gjumi jo adekuat dhe gjumi i dobët mund të sjellin pasoja të këqija,” thotë Schweiz. Mungesa e gjumit të duhur është e lidhur ngushtë me çështjet kryesore shëndetësore të epokës sonë. Probleme të tilla si hipertensioni, sëmundje të zemrës, goditje në tru, diabeti, mbipesha dhe marrëzia

Shkaqet e përgjumjes Nëse sytë tuaj janë mjaft të mbyllur por ndiheni të përgjumur, mund të keni çrregullime të gjumit. Disordersrregullimet e gjumit përfshijnë paaftësinë e një personi për të fjetur ose për të vazhduar të flejë ose sjellje të çuditshme të gjumit, siç është gjumi. Disa çrregullime të tjera të gjumit janë momentale, siç janë sulmet e gjumit. Gjatë sulmeve të gjumit, njëri është duke kontrolluar në mënyrë të pakontrollueshme gjatë gjithë ditës. Kur pacientët vizitojnë klinikën e gjumit të Davidit, ajo së pari dëshiron të dijë nëse problemi është sasia apo cilësia e gjumit të saj. “Pyetja e parë që mjekët pyesin për gjumin e tyre është nëse ata kanë gjumë të mjaftueshëm,” thotë ajo. A qëndrojnë plotësisht në gjumë? Kjo është një pyetje e rëndësishme. Sepse besojmë se shumë njerëz e kanë këtë problem. Ato janë pjesërisht ose me ndërprerje dhe ndonjëherë kanë pagjumësi kronike ”. Davila kërkon cilësi nëse është e sigurt që klientët e saj nuk kanë probleme me gjumin për të parë nëse ajo ka një çrregullim të gjumit.

Shkaqet e përgjumjes sipas Gazetës së Klinikës së Klubeve të Gazetarëve; Ka shumë arsye që mund t’ju bëjnë të ndiheni të lodhur në çdo kohë.

Studimet tregojnë se njerëzit që flenë më shumë se 9 orë gjatë natës, janë më të rrezikuar nga sëmundje të tilla si diabeti dhe mbipesha sesa të tjerët.

Shkaku i përgjumjes së tepërt është një nevojë natyrale, dhe secilit person i duhet 6 orë gjumë të dobishëm në ditë.Kur rritet ky nivel i gjumit, personi vuan nga përgjumja. Statistikat tregojnë se 1.6% e popullsisë së botës vuan nga sëmundja e gjumit dhe kjo po rritet.

4 arsye për lodhje dhe përgjumje:

Shkaqet e infeksioneve të përgjumjes: Megjithëse infeksionet kanë shumë simptoma të dukshme, ato ndonjëherë mund të përhapen në trupin tuaj pa e vërejtur ose duke u diagnostikuar nga një mjek. Për shembull, në një çrregullim të sistemit imunitar, infeksioni mund të zhvillohet në një lodhje të rëndë.

Shkaqet e alergjive të përgjumjes: interestingshtë interesante të dini se histamina dhe kimikatet e tjera që trupi sekreton për të luftuar alergjitë janë hipnotike. Pagjumësia shkakton pagjumësi.

Shkaku i përgjumjes së tepërt është anemia. Qelizat kryesore të kuqe të gjakut punojnë për të dërguar oksigjenin nga mushkëritë në organet e tjera. Kur një person ka një mungesë të qelizave të kuqe të gjakut ose një mosfunksionim të qelizave të gjakut, personi bëhet anemik dhe në të njëjtën kohë ndjehet aq i lodhur sa ai ose ajo nuk është në gjendje të bëjë rutinën e tyre të përditshme.

Disrregullimi Humor: Në gratë, varfërimi i estrogjenit në shumicën e rasteve mund të çojë në humbje peshe dhe lodhje.

Shikoni këtë video për më shumë informacion mbi shkakun e përgjumjes.

برچسب‌ها:

Accessibility