Terapi Obsitive-Compulsive – Masalah nu nyurung-obsitive ngagaduhan solusi logis

Gangguan obsitive-compulsive (OCD) duanana obsesi sareng obsesip, tapi sawaréh jalma gaduh éta.
Pikiran Indéks

Pangubaran karusuhan anu régatip
Pikiran Indéks
Pikiran anu didorong anu komprehensif dina karusuhan anu nyurung-obsesip di antarana:

Sieun kontaminasi ku kuman, taneuh atanapi bahan anu kacemar
Sieun kaleungitan kontrol sareng ngaleungitkeun diri atanapi batur
Pikiran jeung pikiran séksual
Teuing pokus kana étika
Sieun kaleungitan atanapi kaleungitan naon anu anjeun butuhkeun
Pesenan: Gagasan yén sadayana kedah “leres” dina tempatna
Takhayul: Pantosan langkung seueur kana hal-hal anu saé atanapi goréng

Pangubaran karusuhan anu régatip
Paripolah anu obsitive-compulsive anu biasana aya hubungan sareng karusuhan anu nyurung-obsesip:
Hal-hal anu nyaring sareng radikalisasi sapertos kunci, alat sareng saklar, sareng anu sanésna
Hubungan sering sareng anggota kulawarga pikeun mastikeun kasabaran sareng karaharjaan
Cacah, sidik, ngulang kecap tinangtu, sareng omongan kosong pikeun ngeureunkeun kahariwang
Méakkeun waktos seueur beberesih sareng cuci
Sensitipitas lingkungan
Pilih pembersih vakum sapertos koran lami atanapi katuangan anu kosong

Hubungan antara gangguan sareng pédah obsitive-compulsive

Neundeun

Panyimpanan obsitive-compulsive (ngumpulkeun sareng nyimpen barang-barang berharga) mangrupikeun gejala umum tina jalma anu karusuhan obsesip-compulsive. Nanging, jalma anu ngagaduhan gejala neundeun langkung dipikaresep tibatan karusuhan sanés sapertos déprési, gangguan stres traumatis (PTSD), gangguan obsesip-compulsive, ADHD, atanapi ADHD.
Gejala karusuhan obsitive-compulsive di barudak

Pangubaran karusuhan anu régatip
Barudak OCD
Nalika awal karusuhan émosi-compulsive biasana lumangsung dina kamasan atanapi rumaja, sakapeung murangkalih ngalaman gejala anu sami sareng ODC. Nanging, gejala gangguan sanés sapertos gangguan defisit perhatian, autisme sareng sindrom Torah tiasa pisan sami sareng gejala OCD sateuacan diagnosis naon waé, upami ujian anu dilakukeun médis sareng psikologis parantos dilakukeun.
Pangobatan diri dina pengobatan gangguan anu nyusahkeun
Saran 1: Méakkeun waktos silih tulungan

Gaya hirup anjeun maénkeun peran penting dina kumaha anjeun ngarasa sareng tiasa ngabantosan ngariung karasaeun sareng prestasi anjeun.
Latihan rutin

Pangaruh latihan dina pengobatan gangguan obsitive-compulsive

Latihan mangrupikeun cara anu alami sareng efektif pikeun ngalajengkeun karesahan. Kalayan latihan, anjeun tiasa ngontrol gejala OCD ku cara nguatkeun sistem saraf pikeun tetep fokus anjeun dina pikiran nalika anjeun pédah. Pikeun maksimalkeun latihan anjeun, latihan 30 menit atanapi langkung tina latihan senamrobér salami pinten dinten. Pangaruh sababaraha latihan sareng 10 menit tiasa sapertos latihan anu panjang, utamina upami anjeun ngadukung kana latihan.
Sambung sareng kulawarga sareng babaturan

Pamikiran Obsesi-compulsive pamikiran tiasa nyandak waktos panjang dugi ka panggung pamisahan sosial. Pamisahan sosial ngaleungitkeun gejala OCD. Penting pisan pikeun nyéépkeun waktos sareng kulawarga sareng babaturan. Ngobrol ngeunaan masalah sareng kahayang anjeun tiasa ngirangan inténsitasna.
Cukup sare

Kahariwang sareng kahariwang henteu ngan ukur ngabalukarkeun insomnia, tapi kurangna bobo tiasa ngaleungitkeun pikiran sareng parasaan kahariwang. Nalika anjeun sare sareng istirahat, éta gampang pikeun ngajaga kasaimbangan emosi anjeun. Saré mangrupikeun faktor anu penting dina ngatasi gangguan kahariwang sapertos gangguan obsitive-compulsive.

Pangubaran karusuhan anu régatip
Saran 1: Candak waktos ngabantosan

Gaya hirup anjeun maénkeun peran penting dina kumaha anjeun ngarasa sareng tiasa ngabantosan ngariung karasaeun sareng prestasi anjeun.

Latihan mangrupikeun cara anu alami sareng efektif pikeun ngalajengkeun karesahan. Latihan tiasa ngontrol gejala OCD ku cara nguatkeun sistem saraf pikeun ngahususkeun deui pikiran nalika obsessive-compulsive. Pikeun maksimalkeun latihan anjeun, coba lakukeun latihan senérénér paling dinten, salami 5 menit atanapi langkung. Pangaruh sababaraha latihan sareng 10 menit tiasa sami sareng sesi latihan panjang, utamina upami anjeun parantos fokus kana latihan.
Sambung sareng kulawarga sareng babaturan

Pamikiran anu sensitif-nyurung tiasa nyandak anjeun panjang pikeun ngasingkeun sosial. Pamisahan sosial beuki buruk gejala OCD. Waktosna penting pisan pikeun kulawarga sareng babaturan. Ngobrolkeun sareng ramo ku aranjeunna ngeunaan masalah sareng kahayang anjeun tiasa ngirangan inténsitasna.
Cukup bobo

Pangubaran karusuhan anu régatip
Kahariwang sareng hariwang henteu ngan ukur ngabalukarkeun insomnia, tapi ogé kurangna bobo tiasa nganyenyerikeun pikiran sareng parasaan anu was-was. Ngajaga kasaimbangan émosional bakal langkung gampang nalika anjeun bobo sare sareng istirahat. Nyukupan saré mangrupikeun faktor konci pikeun ngarengsekeun gangguan karesahan sapertos OCD

Prakték téknik rélaxasi

Téhnik rélaxasi dina pengobatan OCD

Tekanan tiasa memicu atanapi langkung parah gejala OCD. Meditasi épék, yoga, engapan jero sareng téknik rélaxasi sanésna tiasa nurunkeun setrés sareng tingkat setrés sadayana sareng ngabantosan anjeun ngontrol kecepatan anjeun pikeun obsesi. Sacara rutin latihan téknik rélaxasi pikeun kéngingkeun hasil anu pangsaéna.
Perhatoskeun peran anu traumas dina OCD anjeun

Pangubaran karusuhan anu régatip
Di sababaraha urang, gejala OCD, sapertos ngumbah atanapi nyimpen obsesip-éksprési, mangrupikeun tanggapan pikeun trauma émosional. Upami anjeun gaduh gangguan setrés pas-traumatis, pendekatan kognitif moal épéktip dugi ka ngatasi setrés traumatis.
Tip 2: Diajar kumaha nolak pola kalakuan anu sering

Upami anjeun gaduh gangguan obsesip-obsesip (OCD), aya seueur cara pikeun ngabantosan

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *