Therapy-Compulsive Therapy – Masalah lan pamrentahan obsesif duwe solusi sing logis

Kelainan obsesif-kompulsif Sampeyan pengin metu saka omah, nanging mbukak kunci lan nutup kaping pirang-pirang supaya manawa dikunci. Mandi umure luwih dawa tinimbang biasa, utawa ora mlaku-mlaku ing dalan-dalan. Gejala kasebut minangka bagean saka gejala OCD (kelainan compulsive-compulsive) saiki. OCD minangka salah sawijining 20 panyebab utama penyakit sing ana gandhengane ing saindenging jagad lan bisa diakses dening kabeh wong ing jagad saiki lan mungkin akeh sing nandhang lara tanpa ngerti. Ayo ndelok gejala lan cara nambani kelainan compulsive-compulsive kanggo nylametake awake dhewe, wong-wong sing ana ing saubenging, utawa bocah-bocah sing nandhang lara, nanging temtu kita ora bisa nemokake.

Perawatan kelainan sensitif-kompulsif
Yen sampeyan menyang wesi kaping pindho, coba yen sampeyan nyopot. Utawa sampeyan wis ngunci lawang mobil, iki normal. Nanging yen sampeyan duwe kelainan compulsive-compulsive (OCD), pikirane lan prilaku lan prilaku obsitive-compulsive dadi kuwat banget supaya padha konflik karo urip saben dinane. Kabeh sing sampeyan lakoni ora mungkin kanggo ngatasi masalah iki. Nanging aja kuwatir, iki minangka solusi. Sampeyan bisa ngilangi pikirane sing ora dikarepake lan pikiran sing ora rasional iki kanthi strategi lan strategi perawatan diri lan ngontrol urip maneh.

Apa kelainan obsesif-obsesif?
Kelainan obsesif-obsesif (OCD) yaiku kelainan kuatir sing ditondoi dening prilaku sing ora dikendhaleni, pikiran sing ora dikarepake lan tumindak sing diulang maneh sing dirasakake. Yen sampeyan duwe OCD, sampeyan bisa uga ngerti yen pikirane lan tingkah laku sing obsesif ora rasional, nanging sampeyan ora bakal nolak masalah kasebut lan bakal mlayu.

Kelainan compulsive-compulsive, kayata jarum ing counter tropis lawas, nyebabake otak ngunci sawetara pikirane utawa kepinginan. Contone, sampeyan bisa cokot kaping 20 utawa wisuh tangan kaping 20 kanggo mesthekake lawang oven ditutup utawa tangane resik.

Perawatan kelainan sensitif-kompulsif
Pangertosan kompulsif-kompulsif
Pamikiran obsesif, gambar, utawa motif sing mbebayani sing bola-bali mikirake. Sampeyan ora pengin, nanging sampeyan ora bisa mungkasi. Sayange, pikirane obsesif iki asring ngganggu lan ngganggu.

Pola prilaku, prilaku, utawa tumindak ambalan sing dianggep pengin ditindakake kanthi. Kelainan wajib obsesif biasane kepengin ngilangi kelainan compulsive obsesif.

Contone, yen sampeyan wedi kontaminasi, bakal ana cenderung kanggo ngresiki wiwitan. Nanging, perdamaian ora bakal terus. Nyatane, pikirane sing obsesif luwih kuat tinimbang sadurunge lan asring nyebabake kuatir, amarga dadi luwih angel lan mbuwang wektu tinimbang sadurunge. Iki minangka bunder OCD sing ala.

Perawatan kelainan sensitif-kompulsif
Klasifikasi wong sing duwe kelainan compulsive-compulsive
Duwe pikirane lan prilaku sing sensitif ora ateges sampeyan duwe kelainan compulsive-compulsive. Ing wong sing duwe OCD, pikirane lan prilaku kasebut nyebabake kuatir sing ekstra, nglampahi wektu akeh lan ngrusak urip lan hubungan saben dinane.

Umume wong sing nandhang kelainan obsesif-obsesif (OCD) loro obsesif lan wajib, nanging sawetara wong mung duwe.
Pikiran sing sensitif

Perawatan kelainan sensitif-kompulsif
Pikiran sing sensitif
Pikiran sensitif-kompulsif ing kelainan compulsive-compulsive kalebu:

Wedi kontaminasi karo kuman, lemah utawa bahan liyane sing kontaminasi
Wedi kelangan kendhali lan ngrusak awake dhewe utawa wong liya
Pikiran lan pikiran seksual sing angel
Akeh fokus ing etika
Wedi kalah utawa kelangan apa sing dibutuhake
Pesenan: Gagasan yen kabeh kudu “bener” ing panggonane
Takhayul: Nggatekake perhatian sing luwih apik utawa ala

Perawatan kelainan sensitif-kompulsif
Prilaku sing komprehensif-kompulsif sing biasane ana gandhengane karo kelainan obsesif-compulsive:
Babagan ulang lan radikal kaya kunci, piranti lan saklar, lan sapanunggalane
Hubungi asring karo anggota kulawarga kanggo njamin kesehatan lan kesejahteraane
Counting, sidik driji, mbaleni tembung tartamtu, lan omong kosong kanggo nyuda kuatir
Nglampahi wektu akeh kanggo ngresiki lan ngumbah
Sensitivitas lingkungan
Pilih pembersih vakum kaya koran lawas utawa panganan kosong

Hubungan antara kelainan panyimpenan lan kelainan obsesif

Panyimpen

Storan-kompulsif sing kompulsif (ngempalaken lan nyimpen barang berharga) minangka gejala umum wong sing ngalami kelainan obsesif-obsesif. Nanging, wong sing duwe simpenan simpenan luwih cenderung saka kelainan liyane kayata depresi, kelainan stres traumatik (PTSD), gangguan obsesi-obsesif, kelainan hiperaktifitas defisit (ADHD).
Gejala kelainan compulsive-compulsive ing bocah-bocah

Perawatan kelainan sensitif-kompulsif
OCD ing bocah-bocah
Nalika wiwitan gangguan kelainan obsesif biasane kedadeyan nalika remaja utawa nalika remaja, kadang bocah ngalami gejala sing padha karo ODC. Nanging, gejala gangguan liyane kayata gangguan kekurangan perhatian, autisme lan sindrom Torah bisa uga padha karo gejala OCD sadurunge diagnosis dibutuhake, yen pemeriksaan medis lan psikologis lengkap.
Pangobatan mandhiri kanggo perawatan kelainan compuls-compulsive
Saran 1: Nglampahi wektu nyengkuyung

Gaya urip sampeyan nduweni peran penting kanggo ngrasa lan bisa ngontrol kuatir lan kinerja.
Olahraga reguler

Efek olahraga ing perawatan saka kelainan compulsive-compulsive

Latihan minangka cara alami lan efektif banget kanggo nyuda kuatir. Kanthi ngleksanani, sampeyan bisa ngontrol gejala OCD kanthi ngiyataken sistem saraf supaya tetep fokus nalika sampeyan kepengin banget. Kanggo nggunakake olahraga sing paling akeh, d

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *