2
اکتبر

Obsessief-kompulsiewe terapie – Probleme en obsessiewe kompulsies het logiese oplossings

Obsessief-dwangversteuring U wil uit die huis kom, maar maak dit ‘n paar keer oop en maak dit toe om seker te maak dat dit gesluit is. Die bad is langer en langer as normaal, of moenie in die strate afloop nie. Hierdie simptome vorm deel van die simptome van OCD (obsessiewe-kompulsiewe versteuring) vandag. OCD is een van die 20 hoofoorsake van siektes wat verband hou met siektes in die wêreld en dit is toeganklik vir almal in die huidige wêreld en miskien ly baie van ons daaraan sonder om dit te weet. Kom ons kyk na die simptome en maniere om obsessiewe-kompulsiewe afwyking te behandel om onsself te red, die mense rondom ons of die kinders waaraan ons ly, maar ons kan dit ongetwyfeld opspoor.

Behandeling van obsessiewe-kompulsiewe versteurings
As u twee keer na die yster gaan, kyk of u dit loskoppel. Of jy het die motordeur gesluit, dit is normaal. Maar as u obsessiewe-kompulsiewe versteuring (OCD) het, word u obsessiewe-kompulsiewe gedagtes en gedrag so intens dat dit met u daaglikse lewe bots. Dit is onwaarskynlik dat alles wat u doen, hierdie probleem sal oplos. Maar moenie bekommerd wees nie, dit is ‘n oplossing. U kan van hierdie ongewenste gedagtes en irrasionele gedagtes ontslae raak met selfversorgingstrategieë en -strategieë en u beheer oor u lewe herwin.

Wat is ‘n obsessiewe-kompulsiewe versteuring?
Obsessiewe-kompulsiewe versteuring (OCD) is ‘n angsversteuring wat gekenmerk word deur onbeheerde, ongewenste gedagtes en herhalende gedrag wat u verplig voel om te doen. As u OCD het, weet u waarskynlik dat u obsessiewe gedagtes en gedrag irrasioneel is, maar dat u nie die probleem kan weerstaan ​​nie en sal weghardloop.

Obsessiewe-kompulsiewe afwyking, soos ‘n naald in ‘n ou tropiese toonbank, veroorsaak dat die brein sekere gedagtes of begeertes inpas. U kan byvoorbeeld 20 keer byt of u hande 20 keer was, om seker te maak dat die oonddeur gesluit is of dat die hande skoon is.

Behandeling van obsessiewe-kompulsiewe versteurings
Obsessiewe-kompulsiewe begrip
Gedwonge obsessiewe gedagtes, beelde of skadelike motiewe wat telkens by u opgekom het. Dit is nie wat u wil hê nie, maar u kan dit nie keer nie. Ongelukkig is hierdie obsessiewe gedagtes dikwels lastig en ontstellend.

Obsessie, gedrag of herhalende gedragspatrone wat u voel dat u oor en oor wil doen. Obsessiewe kompulsiewe versteuring probeer gewoonlik om obsessiewe kompulsiewe versteuring uit te skakel.

Byvoorbeeld, as u bang is vir besoedeling, is daar ‘n neiging tot vroeë skoonmaak. Die vrede sal egter nooit duur nie. In werklikheid is obsessiewe gedagtes intenser as ooit en lei dikwels tot angs, aangesien dit moeiliker en tydrowender word as in die verlede. Dit is ‘n slegte kring van OCD.

Behandeling van obsessiewe-kompulsiewe versteurings
Klassifikasie van mense met obsessiewe-kompulsiewe versteuring
Om obsessiewe gedagtes en gedrag te hê, beteken nie noodwendig dat u ‘n obsessiewe-kompulsiewe versteuring het nie. By mense met OCD veroorsaak hierdie gedagtes en gedrag uiterste angs, spandeer hulle baie tyd en ontwrig die daaglikse lewe en verhoudings.

Die meeste mense met obsessiewe-kompulsiewe versteuring (OCD) is beide obsessief en kompulsief, maar sommige mense het dit alleen.
Obsessiewe gedagtes

Behandeling van obsessiewe-kompulsiewe versteurings
Obsessiewe gedagtes
Obsessiewe-kompulsiewe gedagtes by obsessiewe-kompulsiewe versteuring sluit in:

Vrees vir besmetting met kieme, grond of ander besmette materiale
Vrees om beheer te verloor en jouself of ander te beseer
Intense seksuele gedagtes en gedagtes
Te veel fokus op etiek
Vrees om te verloor of te verloor wat u nodig het
Orde: Die idee dat alles “reg” op sy plek moet wees
Bygeloof: Gee meer aandag aan dinge wat goed of sleg is

Behandeling van obsessiewe-kompulsiewe versteurings
Obsessiewe-kompulsiewe gedrag wat gewoonlik geassosieer word met obsessiewe-kompulsiewe versteuring:
Verfrissende en radikale dinge soos slotte, toestelle en skakelaars, ensovoorts
Gereelde kontak met familielede om hul gesondheid en welstand te verseker
Tel, vingerafdruk, herhaal spesifieke woorde en ander nonsens om angs te verminder
Spandeer baie tyd aan skoonmaak en was
Omgewingsensitiwiteit
Kies stofsuiers soos ou koerante of leë kosse

Die verband tussen berging en obsessiewe-kompulsiewe versteuring

stoor

Obsessief-kompulsiewe berging (waardevolle artikels versamel en berg) is ‘n algemene simptoom van mense met obsessiewe-kompulsiewe versteuring. Mense met simptome van opberging is egter meer geneig as ander afwykings, soos depressie, traumatiese stresversteuring (PTSV), obsessiewe-kompulsiewe afwyking, ADHD of ADHD.
Simptome van obsessiewe-kompulsiewe afwyking by kinders

Behandeling van obsessiewe-kompulsiewe versteurings
OCD by kinders
Terwyl die aanvang van ‘n obsessiewe-kompulsiewe afwyking meestal voorkom in adolessensie of in adolessensie, ervaar kinders soms simptome soortgelyk aan ODC. Simptome van ander afwykings soos aandagafleibaarheid, outisme en Tora-sindroom kan egter baie ooreenstem met OCD-simptome voordat enige diagnose nodig is, indien ‘n deeglike mediese en sielkundige ondersoek gedoen word.
Selfmedikasie in die behandeling van obsessiewe-kompulsiewe versteuring
Voorstel 1: Spandeer tyd aan wedersydse hulp

U lewenstyl speel ‘n belangrike rol in hoe u voel en kan help om u angs en prestasie te beheer.
Gereelde oefening

Die effek van oefening op die behandeling van obsessiewe-kompulsiewe versteuring

Oefening is ‘n natuurlike en baie effektiewe manier om angs te verminder. Met oefening kan u die simptome van OCD beheer deur die senuweestelsel te versterk om u fokus in gedagte te hou as u ‘n obsessie daarmee het. Vir die meeste gebruik van oefening, d

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Accessibility