2
اکتبر

Обсесивно-компулсивна терапия – Проблемите и натрапчивите принудителни имат логически решения

Натрапчиво-принудително разстройство Искате да излезете от къщата, но я отключете и затворете няколко пъти, за да сте сигурни, че е заключена. Къпането е по-дълго и по-дълго от нормалното или не ходете по алеите, докато вървите по улиците. Тези симптоми са част от симптомите на ОКР (обсесивно-компулсивно разстройство) днес. ОКР е една от 20-те основни причини за заболявания, свързани с болести в света и е достъпна за всички в съвременния свят и може би много от нас страдат от нея, без да знаем за това. Нека разгледаме симптомите и начините за лечение на обсесивно-компулсивно разстройство, за да спасим себе си, тези около нас или децата, от които страдаме, но несъмнено не можем да го открием.

Обсесивно-компулсивно лечение на разстройство
Ако отидете на ютията два пъти, вижте дали го изключвате. Или сте заключили вратата на колата, това е нормално. Но ако имате обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), вашите обсесивно-натрапчиви мисли и поведение стават толкова интензивни, че противоречат на ежедневието ви. Всичко, което правите, едва ли ще реши този проблем. Но не се притеснявайте, това е решение. Можете да се отървете от тези нежелани мисли и ирационални мисли със стратегии и стратегии за самообслужване и да си възвърнете контрола над живота си.

Какво е обсесивно-компулсивно разстройство?
Натрапчиво-компулсивно разстройство (ОКР) е тревожно разстройство, характеризиращо се с неконтролирани, нежелани мисли и повтарящи се поведения, които се чувствате принудени да правите. Ако имате OCD, вероятно знаете, че натрапчивите ви мисли и поведение са ирационални, но няма да можете да устоите на проблема и ще избягате.

Натрапчиво-компулсивно разстройство, като игла в стар тропически брояч, кара мозъка да се заключи в някои мисли или желания. Например можете да хапете 20 пъти или да измиете ръцете си 20 пъти, за да сте сигурни, че вратата на фурната е затворена или ръцете са чисти.

Обсесивно-компулсивно лечение на разстройство
Натрапчиво-компулсивно разбиране
Принудени натрапчиви мисли, образи или вредни мотиви, които многократно са ви идвали на ум. Не е това, което искате, но не можете да го спрете. За съжаление, тези натрапчиви мисли често са досадни и смущаващи.

Обсебване, поведение или повтарящи се модели на поведение, които чувствате, че искате да правите отново и отново. Обсесивно-компулсивното разстройство обикновено се стреми да премахне обсесивно-компулсивното разстройство.

Например, ако се страхувате от замърсяване, ще има тенденция за ранно почистване. Мирът обаче никога няма да продължи. Всъщност обсесивните мисли са по-интензивни от всякога и често водят до тревожност, тъй като стават по-трудни и отнемат време, отколкото в миналото. Това е лош кръг на OCD.

Обсесивно-компулсивно лечение на разстройство
Класификация на хората с обсесивно-компулсивно разстройство
Това, че имате натрапчиви мисли и поведение, не означава непременно, че имате обсесивно-компулсивно разстройство. При хората с ОКР тези мисли и поведение предизвикват изключително безпокойство, прекарват много време и нарушават ежедневието и отношенията.

Повечето хора с обсесивно-компулсивно разстройство (OCD) са едновременно обсебващи и натрапчиви, но някои хора го имат сами.
Натрапчиви мисли

Обсесивно-компулсивно лечение на разстройство
Натрапчиви мисли
Обсесивно-компулсивните мисли при обсесивно-компулсивно разстройство включват:

Страх от заразяване с микроби, почва или други замърсени материали
Страх от загуба на контрол и нараняване на себе си или на другите
Интензивни сексуални мисли и мисли
Твърде много се фокусира върху етиката
Страх от загуба или загуба на това, което може да се наложи
Ред: Идеята, че всичко трябва да е „правилно“ на мястото си
Суеверие: Обърнете повече внимание на неща, които са добри или лоши

Обсесивно-компулсивно лечение на разстройство
Обсесивно-компулсивно поведение, което обикновено се свързва с обсесивно-компулсивно разстройство:
Освежаване и радикализиране на неща като брави, устройства и ключове и т.н.
Чести контакти с членове на семейството, за да се гарантира тяхното здраве и благополучие
Преброяване, пръстови отпечатъци, повтаряне на конкретни думи и други глупости за намаляване на тревожността
Прекарвайте много време за почистване и миене
Екологична чувствителност
Изберете прахосмукачки като стари вестници или празни храни

Връзката между съхранението и обсесивно-компулсивното разстройство

съхранение

Натрапчиво-компулсивното съхранение (събиране и съхраняване на ценности) е често срещан симптом на хора с обсесивно-компулсивно разстройство. Хората със симптоми на съхранение обаче са по-вероятни от други разстройства, като депресия, травматично стресово разстройство (ПТСР), обсесивно-компулсивно разстройство, ADHD или ADHD.
Симптоми на обсесивно-компулсивно разстройство при деца

Обсесивно-компулсивно лечение на разстройство
OCD при деца
Докато появата на обсесивно-компулсивно разстройство обикновено се проявява в юношеска или юношеска възраст, понякога децата изпитват симптоми, подобни на ОДК. Въпреки това, симптомите на други разстройства като нарушение на дефицита на вниманието, аутизъм и синдром на Тора могат да бъдат много подобни на симптомите на OCD, преди да се наложи каквато и да е диагноза, ако се извърши щателно медицинско и психологическо изследване.
Самолечение при лечение на обсесивно-компулсивно разстройство
Предложение 1: Прекарвайте време за взаимопомощ

Вашият начин на живот играе важна роля за това как се чувствате и може да ви помогне да контролирате тревожността и представянето си.
Редовни упражнения

Ефектът от упражненията върху лечението на обсесивно-компулсивно разстройство

Упражнението е естествен и много ефективен начин за намаляване на тревожността. С упражнения можете да контролирате симптомите на OCD, като укрепвате нервната система, за да държите вниманието си, когато сте обсебени от нея. За най-доброто използване на упражненията, d

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,