1
اکتبر

Rawatan Kebosanan – Dengan menghapuskan tabiat dan sentuhan akhir

Rawatan kebosanan terhadap tabiat makan yang tidak baik Diet yang buruk, selain dapat menyebabkan keadaan seperti rasa mual dan sakit perut juga mempengaruhi keadaan mental kita, menyebabkan keadaan seperti kerengsaan, perubahan mood, kekurangan kepekatan, pencerobohan, kemarahan atau lebih Menjadi aktif. Jika anda mengalami perubahan mood, senaraikan makanan yang anda makan sepanjang hari untuk mengetahui hubungan antara makanan yang anda makan dan perubahan mood anda.

Rawatan kebosanan

 1. Pelan rumah
  Jika anda ingin menjadi lebih bahagia dan lebih bahagia, ubah reka bentuk rumah anda kerana alam sekitar mempunyai kesan yang besar terhadap mood kami. Sebagai contoh, merah boleh membuat orang mudah marah dan gugup, sementara kuning mewujudkan kegembiraan dan biru mewujudkan keamanan. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa menggunakan imej santai, seperti pemandangan yang indah, akan memberi kesan positif pada mood kita dan mengurangkan tekanan dan kekacauan.

Rawatan kebosanan

 1. Peningkatan
  Kebanyakan kita bermimpi peningkatan, tetapi realitinya ialah kita fikir ia tidak menjanjikan. Para penyelidik di University of Warwick mendapati bahawa apabila pekerja dipromosikan, stres dan stresnya dikompromikan dan kesihatan mentalnya dikompromi.

Rawatan kebosanan

 1. Lampu Depan
  Sekiranya anda menonton TV anda secara teratur atau semasa membaca di dalam tidur anda, berhati-hati dengan kesan pada saraf dan mood anda pada hari berikutnya. Penyelidikan menunjukkan bahawa cahaya malam boleh menjadi penghalang kepada pengeluaran melatonin, hormon yang memberi kesan kepada mood manusia. Melatonin hanya dihasilkan dalam gelap, jadi cuba gunakan langsir tebal di rumah anda dan matikan semua lampu ketika anda tidur.

Rawatan kebosanan

 1. Kekurangan nutrien
  Terdapat banyak faktor yang boleh menyebabkan kemurungan, tetapi pada masa yang sama, diet boleh menyebabkan kemurungan yang lebih buruk atau lebih teruk. Kekurangan vitamin D, vitamin B dan omega-3 asid lemak boleh menyebabkan kemurungan dan kekacauan. Jadi cuba sertakan nutrien ini dalam diet anda.

Rawatan kebosanan

 1. Kawan
  Jangan berfikir bahawa menghabiskan masa dengan kawan-kawan adalah cara yang baik untuk mendapatkan kebaikan, namun semuanya bergantung pada perasaan mereka. Menurut para penyelidik, emosi kita (positif atau negatif) menular dan sering dihantar dari orang ke orang tanpa mengetahui. Menariknya, kadang-kadang walaupun tanpa melihat rakan-rakan, kita dipengaruhi oleh perasaan mereka. Sebagai contoh, satu kajian menunjukkan bahawa pengguna Facebook boleh mempengaruhi pengguna sehingga 3 hari.

Rawatan kebosanan

 1. Tidur yang rendah
  Ramai di antara kita tahu bahawa kekurangan tidur menyebabkan keletihan, tetapi para penyelidik mengatakan tidur adalah sama banyak tidur. Mereka yang jatuh ke belakang terdedah kepada kemurungan, walaupun mereka tertidur. Oleh itu, cuba tidur sedikit pada waktu malam dan tentu saja, dapatkan tidur yang cukup.
 2. Pil Kehamilan
  Penyelidik mengatakan bahawa wanita yang mempunyai pil kawalan kelahiran adalah dua kali lebih mungkin untuk membangunkan penyakit ginekologi. Bagi sesetengah wanita, pil ini juga menyebabkan keadaan seperti perubahan mood dan kehilangan libido.

Rawatan kebosanan

 1. Merokok
  Kita semua tahu bahawa merokok meningkatkan risiko kanser, penyakit jantung dan permulaan awal. Tetapi menarik untuk mengetahui bahawa merokok mempengaruhi kesihatan mental orang. Penyelidik New Zealand mendapati bahawa perokok dan penagih nikotin lebih tertekan daripada yang lain.
 2. Matahari
  Terdapat risiko gangguan afektif bermusim pada hari-hari musim sejuk yang gelap, tetapi adakah anda tahu bahawa matahari juga boleh membuat orang letih dan tertekan? Walaupun gangguan afektif musim panas hanya memberi kesan kepada 1% orang, komplikasi serius seperti insomnia, kehilangan selera makan dan kemurungan adalah perkara biasa.

Rawatan kebosanan
Penyebab pertama keletihan: kemurungan dan tekanan
Jika anda merasa dahaga dan ingin melakukan apa-apa aktiviti, anda akan kecewa dan menikmati aktiviti yang menyeronokkan pada masa-masa, dan anda mungkin berasa letih dan kecewa, dalam banyak kes anda mungkin kecewa Kebimbangan atau kemurungan pulangan. Orang yang mengalami kedua-dua keadaan ini sangat letih dan tidak lama lagi menjadi gugup kerana ambang toleransi yang rendah. Mengiktiraf dan menghilangkan gejala kemurungan.
Tekanan yang berlebihan dan berpanjangan mengurangkan tumpuan dan kekecewaan. Cuba untuk membiasakan diri dengan teknik pengurusan tekanan. Berjalan bukannya menjadi perfeksionis dan mencari pelari tinggi, ia sedikit kurang bertentangan dan berkemungkinan kurang menahan tekanan.
Sekiranya anda ingin menjadi lebih sihat dan lebih bahagia, perhatikan persekitaran hidup anda dan tukar reka bentuk rumah anda untuk meningkatkan mood anda.

Rawatan kebosanan
Elakkan tidur berlebihan, makan berlebihan, dan lain-lain perkara yang lembap dan kehendak yang lemah.
11 – Kegagalan untuk membuat keputusan dan kelewatan dalam tindakan mengakibatkan kehilangan banyak manfaat rohani dan material yang dapat mengakibatkan banyak kerugian.

 1. Ingat untuk membetulkan keputusan yang anda perlukan untuk membuat penilaian terdahulu dan memberi perhatian kepada fakta bahawa anda sudah bersedia untuk melakukan perkara-perkara penting untuk masa lalu.

13 – Berhati-hati mengenai keputusan dan aktiviti klan, jadilah kematangan yang baik supaya anda dapat berani bekerja keras dan memperkuat keputusan dan pelaksanaan keputusan anda.

 1. Jangan lupa senaman teratur, yang sangat berkesan dalam memperkuat kehendak.
 2. Dengan membuat keputusan mudah dalam tugas mudah, ia secara beransur-ansur meningkatkan harga diri dan pemberdayaan dan membuka jalan bagi keputusan yang sukar dan rumit.

Rawatan kebosanan
Penyebab kedua keletihan adalah pemakanan yang lemah
Kebiasaan makan yang buruk mempengaruhi keadaan mental kita