1
اکتبر

Liječenje dosadom – uklanjanjem navika i završavanjem dodira

Liječenje dosadom loših prehrambenih navika Loša prehrana, osim što može stvoriti uvjete poput mučnine i bolova u trbuhu, može utjecati na naše mentalno stanje, uzrokujući stanja poput razdražljivosti, promjene raspoloženja, decentralizacije, agresivnosti, ljutnje ili više Postaje aktivan. Ako patite od promjene raspoloženja, nabrojite hranu koju jedete tijekom dana kako biste saznali odnos između hrane koju jedete i promjene raspoloženja.

Liječenje dosade

 1. Plan kuće
  Ako želite biti sretniji i sretniji, promijenite dizajn svog doma jer okoliš ima ogroman utjecaj na naše raspoloženje. Na primjer, crvena može ljude učiniti razdražljivima i nervoznima, dok žuta stvara radost, a plava stvara mir. Istraživanje također pokazuje da će korištenje opuštajućih slika, poput prekrasnog krajolika, pozitivno utjecati na naše raspoloženje i smanjiti stres i kaos.

Liječenje dosade

 1. Nadogradnje
  Većina nas sanja o nadogradnji, ali stvarnost je da mislimo da nije obećavajuća. Istraživači sa Sveučilišta u Warwicku otkrili su da prilikom napredovanja radnika ugrožava njegov stres i stres i ugrožava njegovo mentalno zdravlje.

Liječenje dosade

 1. Noćna svjetla
  Ako redovno gledate televizor ili dok čitate u snu, sljedećeg dana pazite na učinke na vaše živce i raspoloženje. Istraživanja pokazuju da noćna svjetlost može biti prepreka proizvodnji melatonina, hormona koji utječe na ljudsko raspoloženje. Melatonin se proizvodi samo u mraku, stoga pokušajte koristiti debele zavjese u vašem domu i isključite sva svjetla dok spavate.

Liječenje dosade

 1. Nedostatak hranjivih sastojaka
  Mnogo je čimbenika koji mogu dovesti do depresije, ali istodobno dijeta može depresiju pogoršati ili pogoršati. Manjak vitamina D, vitamina B i omega-3 masnih kiselina može dovesti do depresije i kaosa. Zato pokušajte uključiti ove hranjive tvari u svoju prehranu.

Liječenje dosade

 1. Prijatelji
  Nemojte misliti da je provod sa prijateljima sjajan način da se oraspoložite, međutim, sve ovisi o njihovom raspoloženju. Prema istraživačima, naše su emocije (pozitivne ili negativne) zarazne i često se prenose s osobe na osobu, a da toga nismo ni svjesni. Zanimljivo je da ponekad, čak i bez da vidimo prijatelje, utječemo na njihovo raspoloženje. Na primjer, jedna studija pokazala je da korisnici Facebooka mogu utjecati na korisnike najviše 3 dana.

Liječenje dosade

 1. Slabo spavanje
  Mnogi od nas znaju da nedostatak sna uzrokuje umor, ali istraživači kažu da je spavanje isto toliko sna. Oni koji su pali natrag skloni su depresiji, čak i ako zaspe. Zato pokušajte spavati rano noću i, naravno, zaspite se dovoljno.
 2. tablete za trudnice
  Istraživači kažu da će žene s kontracepcijskim pilulama dvostruko vjerojatnije razviti ginekološke bolesti. Nekim ženama ove tablete izazivaju i stanja poput promjene raspoloženja i gubitka libida.

Liječenje dosade

 1. Pušenje
  Svi znamo da pušenje povećava rizik od raka, srčanih bolesti i ranog početka bolesti. Ali zanimljivo je znati da pušenje utječe na mentalno zdravlje ljudi. Novozelandski istraživači otkrivaju da su pušači i ovisnici o nikotinu depresivniji od ostalih.
 2. Sunce
  Postoji rizik od sezonskih afektivnih poremećaja u mračnim zimskim danima, no jeste li znali da sunce može ljude učiniti i umornim i depresivnim? Iako ljetni afektivni poremećaji pogađaju samo 1% ljudi, ozbiljne komplikacije poput nesanice, gubitka apetita i depresije česte su.

Liječenje dosade
Prvi uzrok umora: depresija i stres
Ako osjećate žeđ i želite raditi bilo koju aktivnost, bit ćete frustrirani i uživate u dugotrajnoj aktivnosti i možda ćete se osjećati umorno i uznemireno; u mnogim ćete slučajevima biti razočarani zbog toga Vraća se anksioznost ili depresija. Ljudi koji dožive ova dva stanja vrlo su umorni i ubrzo postaju nervozni zbog niskog praga tolerancije. Prepoznajte i riješite se simptoma depresije.
Prekomjerni i dugotrajni stres smanjuje fokus i frustraciju. Pokušajte se upoznati sa tehnikama upravljanja stresom. Trčanje umjesto da bude perfekcionist i traži visoke trkače, malo je manje antagonistički i manje je vjerojatno da će podnijeti manji pritisak.
Ako želite biti zdraviji i sretniji, pomno proučite svoj životni okoliš i promijenite dizajn svog doma kako biste poboljšali raspoloženje.

Liječenje dosade
Izbjegavajte pretjerano spavanje, prejedanje i druge spore stvari i slabu volju.
11 – Neuspjeh u donošenju odluka i kašnjenje s djelovanjem rezultiraju gubitkom mnogih duhovnih i materijalnih koristi što može rezultirati mnogim gubicima.

 1. Sjetite se ispraviti odluke potrebne za donošenje prethodne procjene i obratite pažnju na činjenicu da ste spremni učiniti važne stvari za prošlost.

13 – Budite oprezni u odlukama i aktivnostima klana, budite dobro zreli kako biste mogli hrabro raditi i ojačati donošenje i provedbu svojih odluka.

 1. Ne zaboravite na redovite vježbe, koje su vrlo učinkovite u jačanju volje.
 2. Donošenjem jednostavnih odluka u jednostavnim zadacima, postepeno se povećava samopoštovanje i osnaživanje te utire put teškim i složenim odlukama.

Liječenje dosade
Drugi uzrok umora je loša prehrana
Loše prehrambene navike utječu na naše mentalno stanje

Accessibility