1
اکتبر

Θεραπεία της πλήξης – Εξαλείφοντας τις συνήθειες και τις τελικές πινελιές

Η κακή διατροφή, εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας συνθηκών όπως η ναυτία και ο κοιλιακός πόνος, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας κατάσταση, προκαλώντας καταστάσεις όπως ευερεθιστότητα, μεταβολές της διάθεσης, αποκέντρωση, επιθετικότητα, οργή ή και περισσότερο Γίνεται ενεργός. Εάν υποφέρετε από μεταβολές της διάθεσης, καταγράψτε τα τρόφιμα που τρώτε όλη την ημέρα για να μάθετε τη σχέση μεταξύ των τροφών που τρώτε και των μεταβολών της διάθεσης.

Θεραπεία πλήξης

 1. Σπίτι σχέδιο
  Αν θέλετε να είστε πιο ευτυχισμένοι και ευτυχισμένοι, αλλάξτε τον σχεδιασμό του σπιτιού σας επειδή το περιβάλλον έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διάθεσή μας. Για παράδειγμα, το κόκκινο μπορεί να κάνει τους ανθρώπους ευερέθιστο και νευρικό, ενώ το κίτρινο δημιουργεί μια χαρά και το μπλε δημιουργεί την ειρήνη. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η χρήση χαλαρών εικόνων, όπως το όμορφο τοπίο, θα έχει θετική επίδραση στη διάθεσή μας και θα μειώσει το στρες και το χάος.

Θεραπεία πλήξης

 1. Αναβαθμίσεις
  Οι περισσότεροι από μας ονειρεύονται αναβαθμίσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πιστεύουμε ότι δεν είναι πολλά υποσχόμενο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Warwick έχουν διαπιστώσει ότι όταν προωθείται ένας εργαζόμενος, το άγχος και το άγχος του διακυβεύονται και η ψυχική του υγεία διακυβεύεται.

Θεραπεία πλήξης

 1. Φωτιστικά κρεβατοκάμαρας
  Εάν παρακολουθείτε τακτικά την τηλεόρασή σας ή όταν διαβάζετε στον ύπνο σας, προσέξτε τις επιπτώσεις στα νεύρα και τη διάθεσή σας την επόμενη μέρα. Η έρευνα δείχνει ότι το φως της νύχτας μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που επηρεάζει την ανθρώπινη διάθεση. Η μελατονίνη παράγεται μόνο στο σκοτάδι, οπότε προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε παχύ κουρτίνες στο σπίτι σας και να απενεργοποιήσετε όλα τα φώτα ενώ κοιμάστε.

Θεραπεία πλήξης

 1. Ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών
  Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη, αλλά ταυτόχρονα η δίαιτα μπορεί να καταστήσει την κατάθλιψη χειρότερη ή χειρότερη. Η έλλειψη βιταμίνης D, βιταμίνης Β και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και χάος. Προσπαθήστε λοιπόν να συμπεριλάβετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Θεραπεία πλήξης

 1. Φίλοι
  Μην νομίζετε ότι ο χρόνος που περνάτε με φίλους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε καλό, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τη διάθεσή τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα συναισθήματά μας (θετικά ή αρνητικά) είναι μεταδοτικά και συχνά μεταδίδονται από άτομο σε άτομο χωρίς να το γνωρίζουν. Είναι ενδιαφέρον, μερικές φορές ακόμη και χωρίς να βλέπουμε φίλους, επηρεάζονται από τη διάθεσή τους. Για παράδειγμα, μια μελέτη έδειξε ότι οι χρήστες του Facebook μπορούν να επηρεάσουν τους χρήστες για έως και 3 ημέρες.

Θεραπεία πλήξης

 1. Χαμηλός ύπνος
  Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί κόπωση, αλλά οι ερευνητές λένε ότι ο ύπνος είναι εξίσου πολύς ύπνος. Όσοι έχουν πέσει πίσω είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη, ακόμα κι αν κοιμούνται. Προσπαθήστε λοιπόν να κοιμηθείτε νωρίς το βράδυ και, φυσικά, να κοιμηθείτε αρκετά.
 2. Χάπια εγκυμοσύνης
  Οι ερευνητές λένε ότι οι γυναίκες με χάπια ελέγχου των γεννήσεων έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν γυναικολογικές παθήσεις. Για ορισμένες γυναίκες, αυτά τα χάπια προκαλούν επίσης καταστάσεις όπως μεταβολές της διάθεσης και απώλεια της λίμπιντο.

Θεραπεία πλήξης

 1. Κάπνισμα
  Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και πρώιμης εμφάνισης. Αλλά είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα επηρεάζει την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Οι ερευνητές της Νέας Ζηλανδίας διαπιστώνουν ότι οι καπνιστές και οι τοξικομανείς είναι πιο καταθλιπτικοί από τους άλλους.
 2. Ο ήλιος
  Υπάρχει κίνδυνος εποχιακών συναισθηματικών διαταραχών στις σκοτεινές χειμωνιάτικες μέρες, αλλά ξέρατε ότι ο ήλιος μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους να κουράζονται και να καταθλιπτούν; Αν και οι συναισθηματικές διαταραχές του καλοκαιριού επηρεάζουν μόνο το 1% των ανθρώπων, συνηθισμένες σοβαρές επιπλοκές όπως η αϋπνία, η απώλεια της όρεξης και η κατάθλιψη.

Θεραπεία πλήξης
Η πρώτη αιτία της κόπωσης: η κατάθλιψη και το άγχος
Εάν αισθάνεστε διψασμένοι και θέλετε να κάνετε κάποια δραστηριότητα, θα απογοητευτείτε και θα απολαύσετε μια δραστηριότητα που χρονοβόρα και μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και αναστατωμένοι, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είστε απογοητευμένοι Το άγχος ή η κατάθλιψη επιστρέφει. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτές τις δύο καταστάσεις είναι πολύ κουρασμένοι και σύντομα γίνονται νευρικοί λόγω του χαμηλού ορίου ανοχής. Αναγνωρίστε και ξεφορτωθείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
Το υπερβολικό και παρατεταμένο στρες μειώνει την εστίαση και την απογοήτευση. Προσπαθήστε να εξοικειωθείτε με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους. Τρέχοντας αντί να είναι τελειομανής και ψάχνει για ψηλούς δρομείς, είναι λίγο λιγότερο ανταγωνιστικός και λιγότερο πιθανό να αντέξει λιγότερη πίεση.
Αν θέλετε να είστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι, ρίξτε μια ματιά στο περιβάλλον σας και αλλάξτε τη σχεδίαση του σπιτιού σας για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Θεραπεία πλήξης
Αποφύγετε τον υπερβολικό ύπνο, την υπερκατανάλωση τροφής και άλλα υποτονικά πράγματα και μια αδύναμη βούληση.
11- Η αδυναμία λήψης αποφάσεων και η καθυστέρηση της δράσης οδηγεί στην απώλεια πολλών πνευματικών και υλικών ωφελειών που μπορεί να οδηγήσουν σε πολλές απώλειες.

 1. Θυμηθείτε να διορθώσετε τις αποφάσεις που χρειάζεστε για να κάνετε την προηγούμενη αποτίμησή σας και να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι είστε έτοιμοι να κάνετε σημαντικά πράγματα για το παρελθόν.

13 – Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες της οικογένειας, να έχετε καλή ωριμότητα, ώστε να έχετε το θάρρος να εργαστείτε σκληρά και να ενισχύσετε τη λήψη αποφάσεων και την εφαρμογή σας.

 1. Μην ξεχνάτε την τακτική άσκηση, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στην ενίσχυση της θέλησης.
 2. Κάνοντας απλές αποφάσεις σε απλά καθήκοντα, αυξάνει σταδιακά την αυτοεκτίμηση και την ενδυνάμωση και ανοίγει το δρόμο για δύσκολες και πολύπλοκες αποφάσεις.

Θεραπεία πλήξης
Η δεύτερη αιτία κόπωσης είναι η κακή διατροφή
Οι κακές διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν την ψυχική μας κατάσταση

Accessibility