30
سپتامبر

Perawatan Boredom – Kanthi ngilangi kebiasaan lan ngrampungake tutul

Pengobatan boredom saka kabiasaan mangan sing ora sehat Diet, saliyane bisa nggawe kahanan kayata mual lan nyeri weteng bisa mengaruhi kahanan mental kita, nyebabake kahanan kaya gangguan, swings swasana ati, desentralisasi, panyerang, nesu utawa liyane Dadi aktif. Yen nandhang swing swasana, dhaptar panganan sing wis enteke sedina kanggo ngerteni sesambungan ing antarane panganan sing dipangan lan swasana ati.

Pangobatan pucat

  1. Omah omah
    Yen sampeyan pengin dadi luwih seneng lan luwih seneng, ganti desain omah amarga lingkungan nduweni pengaruh gedhe ing swasana ati. Contone, abang bisa nggawe wong gampang nesu lan gemeter, dene kuning nggawe kabungahan lan biru nggawe tentrem. Panliten uga nuduhake manawa nggunakake gambar santai, kayata pemandangan sing apik, bakal duwe pengaruh positif ing swasana ati lan nyuda stres lan huru-hara.

Pangobatan pucat

  1. Nganyarke
    Umume kita ngimpi nganyarke, nanging kasunyatane yaiku kita mikir yen ora janji. Peneliti ing Universitas Warwick nemokake yen buruh dipromosikake, stres lan stres dikompromi lan kesehatan mental kasebut dikompromi.

Pangobatan pucat

  1. Lampu Bedside
    Yen sampeyan ndeleng TV kanthi rutin utawa maca sajrone turu, jaga-jaga efek ing saraf lan esuk. Panliten nuduhake yen cahya wengi bisa dadi penghalang kanggo produksi melatonin, hormon sing mengaruhi swasana manungsa. Melatonin mung diprodhuksi ing peteng, dadi coba nggunakake langsir tebal ing omah lan mateni kabeh lampu nalika turu.

Pangobatan pucat

  1. Kekurangan nutrisi
    Ana akeh faktor sing bisa nyebabake depresi, nanging ing wektu sing padha, diet bisa nggawe depresi dadi luwih parah utawa luwih elek. Kurang vitamin D, vitamin B lan asam lemak omega-3 bisa nyebabake depresi lan semrawut. Supaya coba kalebu nutrisi kasebut ing panganan.

Pangobatan pucat

  1. Kanca
    Aja mikir manawa mbuwang wektu karo kanca-kanca minangka cara sing apik kanggo entuk apik, nanging kabeh gumantung karo swasana. Miturut peneliti, emosi (positif utawa negatif) kita kena infeksi lan asring ditularake saka wong menyang wong liya tanpa ngerti. Apike, sok-sok sanajan ora ndeleng kanca, kita dipengaruhi dening swasana ati. Contone, siji panliten nuduhake manawa pangguna Facebook bisa ngaruh pangguna nganti 3 dina.

Pangobatan pucat

  1. Turu sare
    Akeh sing ngerti manawa kurang turu nyebabake kesel, nanging peneliti ujar manawa turu mung turu kaya turu. Wong-wong sing keblantur bisa ngalami depresi, sanajan mung turu. Dadi coba turu sawetara ing wayah wengi lan mesthi turu.
  2. Pil hamil
    Peneliti ujar manawa wanita sing duwe pil kontrol kelahiran kaping pindho bisa nandhang penyakit ginekologis. Kanggo sawetara wanita, pil iki uga nyebabake kahanan kayata swings swasana ati lan ilang libido.

Pangobatan pucat

  1. ngrokok
    Kita kabeh ngerti manawa udud nambah risiko kanker, penyakit jantung lan wiwitane awal. Nanging narik kawigaten yen udud mengaruhi kesehatan mental wong. Peneliti New Zealand nemokake manawa para perokok lan kecanduan nikotin luwih depresi tinimbang liyane.
  2. Srengenge
    Ana risiko kelainan Afektif ing mangsa ing mangsa peteng, nanging sampeyan ngerti manawa srengenge uga bisa nggawe wong kesel lan depresi? Sanajan kelainan afektif musim panas mung 1% wong, komplikasi serius kayata insomnia, mundhut napsu lan depresi umume.

Pangobatan pucat
Penyebab kekesalan pisanan: depresi lan stres
Yen sampeyan ngelak lan pengin nindakake kegiatan, sampeyan bakal frustasi lan nikmati kegiatan sing butuh wektu, lan sampeyan bisa rumangsa kesel lan nesu; ing pirang-pirang kasus, sampeyan bakal kuciwa Kuatir utawa depresi bali. Wong sing ngalami rong kahanan kasebut kesel banget lan cepet banget gemeter amarga ambang toleransi sing sithik. Ngenali lan ngilangi gejala depresi.
Tekanan sing gedhe banget lan berpanjangan nyuda fokus lan frustasi. Coba kenalake teknik teknik manajemen. Mbukak tinimbang dadi perfektionis lan golek pelari sing paling dhuwur, mula ora kurang antagonis lan luwih kurang tekanan.
Yen sampeyan pengin luwih sehat lan luwih bahagia, delengen babagan lingkungan urip lan ganti desain omah supaya bisa nambah swasana.

Pangobatan pucat
Aja ngaso gedhe-gedhe turu, overeating, lan samubarang slametan lan kekarepan sing ringkih.
11- Gagal njupuk keputusan lan wektu tundha tumindak nyebabake kerugian akeh keuntungan spiritual lan material sing bisa nyebabake akeh kerugian.

  1. Elinga mbenerake keputusan sing sampeyan butuhake kanggo menehi regane sadurunge lan elinga manawa sampeyan wis siyap nindakake samubarang sing penting.

13 – Ati-ati babagan keputusan lan kegiyatan klan, dadi matur suwun supaya sampeyan nduweni semangat kanggo nyambut gawe lan nguatake keputusan lan implementasine.

  1. Aja lali olahraga sing rutin, sing efektif banget kanggo nguatake karsan.
  2. Kanthi nggawe keputusan sing gampang ing tugas sing gampang, mula bakal nambah kapercayan lan nguatake lan nggawe keputusan kanggo angel lan rumit.

Pangobatan pucat
Penyebabe lemu yaiku nutrisi sing kurang
Sifat mangan sing ora apik mengaruhi kahanan mental kita

برچسب‌ها:, ,

Accessibility