30
سپتامبر

Лијечење досадом – уклањањем навика и завршним додирима

Лијечење досадом лоших прехрамбених навика Лоша прехрана, осим што може створити услове као што су мучнина и бол у трбуху, може утицати на наше ментално стање, узрокујући стања као што су раздражљивост, промјене расположења, децентрализација, агресивност, љутња или више Постаје активан Ако патите од промјене расположења, набројите храну коју једете током дана како бисте сазнали однос између хране коју једете и промјене расположења.

Лечење досаде

 1. План куће
  Ако желите бити сретнији и срећнији, промијените дизајн свог дома, јер окружење има огроман утицај на наше расположење. На пример, црвена може људе учинити раздражљивима и нервознима, док жута ствара радост, а плава ствара мир. Истраживање такође показује да ће коришћење опуштајућих слика, као што су прелепи пејзажи, имати позитиван утицај на наше расположење и умањити стрес и хаос.

Лечење досаде

 1. Надоградње
  Већина нас сања о надоградњи, али стварност је да мислимо да није обећавајућа. Истраживачи са Универзитета у Варвицку открили су да када је радник унапређен, његов или њен стрес је угрожен и угрожено његово ментално здравље.

Лечење досаде

 1. Ноћна светла
  Ако редовно гледате телевизор или читате у сну, следећег дана пазите на ефекте на ваше живце и расположење. Истраживања показују да ноћна светлост може бити препрека производњи мелатонина, хормона који утиче на људско расположење. Мелатонин се производи само у мраку, зато покушајте да користите дебеле завесе у свом дому и искључите сва светла док спавате.

Лечење досаде

 1. Недостатак хранљивих састојака
  Много је фактора који могу довести до депресије, али истовремено дијета може депресију погоршати или погоршати. Недостатак витамина Д, витамина Б и омега-3 масних киселина може довести до депресије и хаоса. Зато покушајте да ове хранљиве састојке укључите у своју исхрану.

Лечење досаде

 1. Пријатељи
  Немојте мислити да је провод са пријатељима одличан начин да се орасположите, међутим, све зависи од њиховог расположења. Према истраживачима, наше емоције (позитивне или негативне) су заразне и често се преносе са особе на особу без да су тога свесни. Занимљиво је да на понекад, чак и без виђања пријатеља, утичемо њихово расположење. На пример, једно истраживање показало је да корисници Фацебоока могу утицати на кориснике и до 3 дана.

Лечење досаде

 1. Слабо спавање
  Многи од нас знају да недостатак сна изазива умор, али истраживачи кажу да је спавање исто толико сна. Они који су пали назад склони су депресији, чак и ако заспе. Зато покушајте да заспите рано ноћу и, наравно, заспите се.
 2. таблете за труднице
  Истраживачи кажу да ће жене са таблетама за контролу рађања двоструко вјероватније развити гинеколошке болести. Неким женама ове таблете такође изазивају стања попут промјене расположења и губитка либида.

Лечење досаде

 1. Пушење
  Сви знамо да пушење повећава ризик од рака, срчаних болести и раног почетка. Али занимљиво је знати да пушење утиче на ментално здравље људи. Новозеландски истраживачи откривају да су пушачи и никотински овисници депресивнији од осталих.
 2. Сунце
  Постоји ризик од сезонских афективних поремећаја у мрачним зимским данима, али јесте ли знали да сунце такође може да начини људе уморне и депресивне? Иако летњи афективни поремећаји погађају само 1% људи, озбиљне компликације попут несанице, губитка апетита и депресије су честе.

Лечење досаде
Први узрок умора: депресија и стрес
Ако осетите жеђ и желите да се бавите било којом активношћу, бићете фрустрирани и уживате у дуготрајној активности и можда ћете се осећати уморно и узнемирено, у многим случајевима ћете можда бити разочарани због тога Узнемиреност или депресија се враћају. Људи који доживе ова два стања врло су уморни и убрзо постају нервозни због ниског прага толеранције. Препознајте и ријешите се симптома депресије.
Претерани и дуготрајни стрес смањује фокус и фрустрацију. Покушајте да се упознате са техникама управљања стресом. Трчање уместо да буде перфекциониста и тражи високе тркаче, мање је антагонистички и мање је вероватно да издржи мање притиска.
Ако желите да будете здравији и срећнији, пажљиво погледајте своје животно окружење и промените дизајн свог дома како бисте побољшали расположење.

Лечење досаде
Избегавајте прекомерно спавање, преједање и друге спорије ствари и слабу вољу.
11 – Неуспјех у доношењу одлука и кашњење с дјеловањем резултирају губитком многих духовних и материјалних користи што може резултирати многим губицима.

 1. Не заборавите да исправите одлуке потребне за доношење претходне процене и обратите пажњу на чињеницу да сте спремни да учините важне ствари за прошлост.

13 – Пазите на одлуке и активности клана, будите добро зрели како бисте могли имати храбрости да напорно радите и ојачате своје доношење и спровођење одлука.

 1. Не заборавите на редовне вежбе, које су врло ефикасне у јачању воље.
 2. Доношењем лакших одлука у једноставним задацима, постепено повећава самопоуздање и оснаживање и отвара пут тешким и сложеним одлукама.

Лечење досаде
Други узрок умора је лоша исхрана
Лоше прехрамбене навике утичу на наше ментално стање

برچسب‌ها:

Accessibility