29
سپتامبر

Лечение на скука – Елиминирайки навиците и завършвайки докосванията

Лечение на скуката на лоши хранителни навици Лошата диета, освен че може да създаде условия като гадене и болки в корема, може да повлияе на психическото ни състояние, причинявайки състояния като раздразнителност, промени в настроението, децентрализация, агресия, гняв или други Става активен. Ако страдате от промени в настроението, избройте храните, които ядете през целия ден, за да разберете връзката между храните, които ядете, и промените в настроението ви.

Лечение на скука

 1. План на къщата
  Ако искате да сте по-щастливи и по-щастливи, променете дизайна на дома си, защото околната среда има огромно влияние върху настроението ни. Например червеното може да направи хората раздразнителни и нервни, докато жълтото създава радост, а синьото създава мир. Изследванията показват също, че използването на релаксиращи изображения, като красива природа, ще има положителен ефект върху настроението ни и ще намали стреса и хаоса.

Лечение на скука

 1. Надстройки
  Повечето от нас мечтаят за ъпгрейди, но реалността е, че смятаме, че не е обещаваща. Изследователи от Университета в Уорик са открили, че когато работникът е повишен, неговият стрес и стрес са компрометирани и психичното му здраве е нарушено.

Лечение на скука

 1. Нощни лампи
  Ако редовно гледате телевизора си или докато четете в съня си, внимавайте за ефекта върху нервите и настроението си на следващия ден. Изследванията показват, че нощната светлина може да бъде бариера за производството на мелатонин, хормон, който влияе на човешкото настроение. Мелатонинът се произвежда само на тъмно, затова се опитайте да използвате дебели завеси в дома си и изключете всички светлини, докато спите.

Лечение на скука

 1. Недостиг на хранителни вещества
  Има много фактори, които могат да доведат до депресия, но в същото време диетата може да влоши депресията или да се влоши. Липсата на витамин D, витамин В и омега-3 мастни киселини може да доведе до депресия и хаос. Затова се опитайте да включите тези хранителни вещества в диетата си.

Лечение на скука

 1. Приятели
  Не мислете, че прекарването на време с приятели е чудесен начин да се оправите, но всичко зависи от настроението им. Според изследователите нашите емоции (положителни или отрицателни) са заразителни и често се предават от човек на човек, без да го знаем. Интересното е, че понякога дори без да виждаме приятели, ние се влияем от тяхното настроение. Например, едно проучване показа, че потребителите на Facebook могат да влияят на потребителите до 3 дни.

Лечение на скука

 1. Слаб сън
  Много от нас знаят, че липсата на сън причинява умора, но изследователите казват, че сънят е също толкова сън. Тези, които са паднали обратно, са предразположени към депресия, дори и да заспят. Затова се опитайте да заспите рано през нощта и, разбира се, заспивайте.
 2. Хапчета за бременност
  Според изследователите жените с противозачатъчни таблетки са два пъти по-склонни да развият гинекологични заболявания. За някои жени тези хапчета също причиняват състояния като промени в настроението и загуба на либидо.

Лечение на скука

 1. Пушене
  Всички знаем, че тютюнопушенето увеличава риска от рак, сърдечни заболявания и ранно начало. Но е интересно да се знае, че тютюнопушенето влияе на психичното здраве на хората. Новозеландски изследователи установяват, че пушачите и зависимите от никотин са по-депресирани от останалите.
 2. Слънцето
  Съществува риск от сезонни афективни разстройства в тъмните зимни дни, но знаете ли, че слънцето също може да умори и депресира хората? Въпреки че летните афективни разстройства засягат само 1% от хората, сериозни усложнения като безсъние, загуба на апетит и депресия са чести.

Лечение на скука
Първата причина за умора: депресия и стрес
Ако почувствате жажда и искате да се занимавате с някаква дейност, ще се разочаровате и ще се насладите на занимание, което отнема време и може да се почувствате уморени и разстроени; в много случаи може да се разочаровате, че Тревожността или депресията се връщат. Хората, които изпитват тези две състояния, са много уморени и скоро се изнервят поради ниския праг на толерантност. Разпознайте и се отървете от симптомите на депресия.
Прекомерният и продължителен стрес намалява фокуса и неудовлетвореността. Опитайте се да се запознаете с техниките за управление на стреса. Да бягаш, вместо да си перфекционист и да търсиш високи бегачи, е малко по-малко антагонистичен и по-малко вероятно да издържаш на по-малък натиск.
Ако искате да сте по-здрави и по-щастливи, разгледайте по-отблизо жизнената си среда и променете дизайна на вашия дом, за да подобрите настроението си.

Лечение на скука
Избягвайте прекомерния сън, преяждането и други мудни неща и слаба воля.
11- Ако не вземете решения и забавянето на действията, това води до загуба на много духовни и материални ползи, което може да доведе до много загуби.

 1. Не забравяйте да коригирате решенията, от които се нуждаете, за да направите предишната си оценка и обърнете внимание на факта, че сте готови да направите важни неща за миналото.

13 – Внимавайте за решенията и дейностите на клана, бъдете на добра зрялост, за да можете да имате смелостта да работите усилено и да засилите вземането на решения и изпълнението си.

 1. Не забравяйте редовното упражнение, което е много ефективно за укрепване на волята.
 2. Вземайки лесни решения в прости задачи, постепенно повишава самочувствието и овластяването и проправя пътя за трудни и сложни решения.

Лечение на скука
Втората причина за умора е неправилното хранене
Лошите хранителни навици се отразяват на психическото ни състояние

برچسب‌ها:, , , , , , , , , ,

Accessibility