24
سپتامبر

Trajtimi i kruajtjes së kokës – Trajtoni kruarjen e kokës në metoda të ndryshme

Trajtimi i infeksionit në vesh është një nga sëmundjet më të zakonshme dhe të zakonshme të fëmijërisë së infeksionit të veshit. Shkaku më i zakonshëm që fëmijët i referohen mjekut nën moshën dy vjeç është infeksioni i veshit të mesëm. Infeksioni afatmesëm njihet si otitis media. Në 60% të rasteve, infeksioni i veshit të mesëm trajtohet më vete, por nëse lihet i patrajtuar, mund të jetë i pariparueshëm. Disa fëmijë janë të prirur ndaj osteoartritit, i cili mund të konsiderohet 6 herë më pak se 6 muaj në moshë.

Trajtimi i infeksionit të veshit
Mbroni veshin e mesëm nga sulmi nga mikroorganizmat
Dalja nga shkarkimi i veshit të mesëm

Bilanci i presionit të ajrit në hapësirën e veshit të mesëm dhe laringut

Tubi Eustachian është kërc i shkurtër dhe shpesh. Këndi është rreth 10 gradë, ndërsa tek të rriturit është 45 gradë, gjë që mbron më shumë veshin e mesëm.

Trajtimi i infeksionit të veshit
Nefriti dhe infeksioni i veshit të mesëm
Media e autizmit me performancë të dobët është një nga faktorët që duhet të merren parasysh. Kur aplikohet në vëmendjen mekanike ose funksionale, për të përfunduar këtë proces, çdo ajër i bllokuar në veshin e mesëm thithet përmes mukozës dhe krijon një presion negativ dhe lëngu në veshin e mesëm është i njëjtë me inflamacionin e veshit të mesëm me infuzion një shenjë të infeksionit. është. Nuk mund të shihet infeksioni kronik i bajamet dhe adenoidet mund të ndikojnë në strukturat ngjitur në inflamacion që çon në bllokimin e kanalit akustik bazal ose të hapur, gjë që çon në këtë gjendje mund të jetë pengesë mekanike ose ndërhyrje në punë të vogla plastike dhe bri. Funksioni i tubit të keq shpesh përhapet indirekt nga futja e një tubi të ventilimit të uritur në trajtimin e membranës timpanike.

Trajtimi i infeksionit të veshit
Infeksioni i veshit është një nga sëmundjet më të zakonshme në foshnjëri dhe fëmijëri. Humbja e dëgjimit e shkaktuar nga infeksionet e veshit mund të shkaktojë çrregullime në të folur tek fëmijët. Në varësi të zonës së veshit që është e përfshirë, infeksioni mund të trajtohet ndryshe.Afeksioni i veshit njihet si emri shkencor otitis. Tingulli arrin në kërmillin përmes veshit të jashtëm dhe veshit të mesëm. Do pengesë për transmetimin e zërit mund të shkaktojë humbje të dëgjimit. Tabela e mëposhtme paraqet llojet e infeksioneve të veshit, simptomat dhe shkaqet e tyre dhe trajtimin e tyre:

Trajtimi i infeksionit të veshit
Infeksion i veshit të mesëm
Veshi si një nga organet e rëndësishme të trupit mund të përfshihet në patogjenë dhe agjentë infektivë, siç janë viruset dhe bakteret. Një nga sëmundjet më të zakonshme të fëmijërisë janë infeksionet e veshit, veçanërisht infeksionet e veshit të mesëm. Veshi përbëhet nga 3 pjesë të veshit të jashtëm, veshit të mesëm dhe veshit të brendshëm. Inflamacioni i veshit të mesëm quhet otitis media. Otiti media zakonisht ndodh në moshën 6 deri në 24 muaj. Shtatëdhjetë përqind e fëmijëve nën moshën tre dhe tetëdhjetë përqind e fëmijëve nën pesë vjeç përjetojnë otitis media.

Otitis media ose infeksioni i veshit të mesëm është më i zakonshëm tek djemtë.

Trajtimi i infeksionit të veshit
Faktorët që ndikojnë në çrregullimet e veshit të mesëm

Yndyrë dhe yndyrë

Paqëndrueshmëria strukturore

Abi Beba Moda

Kablli Familjar Abi Beba Modi

Duke qenë në punë

Alergjia

Tonet e supës

Meloditë tuaja
Infeksionet e veshit ose otiti media kanë lloje të ndryshme, të cilat janë renditur më poshtë:

Kremtimi i kësaj dite

Këto mënyra

Këto fasteners

Këto janë mënyra të thjeshta

Ngjitës ngjitës

Këto mjete të zakonshme

Ky vend i çuditshëm

Trajtimi i infeksionit të veshit
Sinusiti dhe infeksionet e veshit
Sinuset janë hapësirat kockore të disa eshtrave, të cilat zakonisht janë të mbushura me ajër dhe përmbajnë mukozë. Sinuset janë të pranishme në pjesën më të madhe të fytyrës, përfshirë faqet, nofullën dhe ballin. Simptomat mund të ndryshojnë në varësi të sinuseve të përfshira. Përfshirja e sinuseve të përparme të sipërme shkakton dhimbje në vetullat e sipërme. Përfshirja e sinuseve të nofullave shkakton dhimbje në këto zona.

Sinusi sinusoidal është një nga sinuset që mund të shkaktojë dhimbje në vesh dhe infeksione në vesh nëse përfshihen. Simptoma të tjera të këtij çrregullimi të sinusit përfshijnë dhimbjen e qafës, dhimbjen e shpinës ose dhimbjen e kokës. Tymi i cigares është një nga faktorët që mund të shkaktojë sinusit dhe infeksione të veshit të mesëm në fëmijë në të njëjtën kohë. Trajtimi i sinusitit është zakonisht një ilaç dhe mjeku do të përshkruaj ilaçe sipas fazave të sëmundjes.

Trajtimi i infeksionit të veshit
Tonet dhe infeksionet e veshit
Tonsils përbëhen nga inde të buta që janë më së shpeshti të vendosura në fundin distal të gojës. Ellingnjtja dhe infeksioni në këtë zonë mund të shkaktojë ethe, dhimbje të fytit, lodhje etj. Infeksionet e veshit janë një nga shkaqet më të zakonshme të referimit të fëmijëve te mjeku. Veshët e fëmijëve janë të ndjeshëm ndaj infeksionit për shkak të strukturës specifike anatomike. Një nga bajamet më të ndjeshëm të infeksionit tek fëmijët është bajametri i tretë. Zgjerimi i bajametit të tretë mund të shkaktojë infeksione në vesh.

Roli i bajametit të tretë në imunitet është shumë i rëndësishëm dhe vendndodhja e tij është pas hundës. Gryka e tretë është afër tubit Eustachian. Tubi Eustachian është ndërfaqja midis gojës dhe veshit të mesëm. Anydo pengesë në tubat Eustachian mund të shkaktojë infeksion të veshit të mesëm. Në rast të ënjtjes dhe infeksionit të bajamet, tubi Eustachian është i bllokuar dhe kjo shkakton infeksion në veshin e mesëm. Një nga shkaqet kryesore të infeksionit të veshit të mesëm është në fakt pengimi i tubit Eustachian nga bajamet. Trajtimet e drogës janë trajtimi kryesor dhe në rast të një infeksioni akut, operacioni dhe bajamet mund të kryhet nga mjeku juaj.

Infeksionet e veshit mund të shkaktojnë tringëllimë në veshët
Shkaqe të ndryshme shkaktojnë gumëzhitje. Një nga shkaqet e tringëllimë në veshët është infeksioni i veshit. Infeksionet e veshit janë shkaku më i zakonshëm i referimit të fëmijëve te mjeku. Të rriturit gjithashtu mund të zhvillojnë infeksione në vesh për shkak të një sërë shkaqesh, duke përfshirë notin në ujë të kontaminuar, mjedise të kontaminuara, baktere dhe viruse. Buzz është një simptomë e një sëmundjeje. Prania e lëngjeve në veshin e mesëm shoqërohet me tringëllimë në veshët përveç humbjes së dëgjimit. pezmatim

برچسب‌ها:,

Accessibility