21
سپتامبر

Perawatan inféksi ceuli – Pelatihan ceuli dina perlakuan ceuli

Perawatan inféksi ceuli mangrupikeun salah sahiji panyakit budak leutik anu paling umum sareng biasa inféksi ceuli. Anu paling umum ngabalukarkeun barudak dirujuk ka dokter di handapeun dua taun nyaéta inféksi ceuli tengah. Inféksi jangka pertengahan dikenal salaku média otitis. Dina 60% kasus, inféksi ceuli tengah diobalan ku nyalira, tapi upami diantepkeun, éta henteu tiasa ditambangan. Sababaraha murangkalih rawan osteoarthritis, anu tiasa dianggap 6 kali kirang ti 6 bulan umur.

Perawatan inféksi ceuli
Jaga ceuli tengah tina serangan ku mikroorganisme
Kaluar tina ceuli tengah

Kasaimbangan tekanan hawa di rohangan tengah sareng rohangan laring

Tube Eustachian pondok sareng sering tulang rawan. Sudutna kira-kira 10 derajat, sedengkeun dina déwasa mangrupikeun 45 derajat, anu ngajagi ceuli tengahna.

Perawatan inféksi ceuli
Nefritis sareng inféksi ceuli tengah
Media autisme kinerja anu lemah mangrupikeun salah sahiji faktor anu kudu dianggap. Nalika diterapkeun dina perhatian mékanis atanapi fungsional, pikeun ngarengsekeun prosés ieu, naon waé hawa anu aya di ceuli tengah kaserep ku mémbran mukus sareng nyiptakeun tekanan négatip sareng cairan di ceuli tengah sami sareng radang ceuli tengah sareng infus tanda inféksi. Nyaeta. Teu tiasa katingali inféksi kronis tonil sareng adénida tiasa mangaruhan struktur peradangan anu bersebelahan pikeun halangan saluran basal atanapi buka acoustic, anu ngabalukarkeun kaayaan ieu tiasa janten halangan mékanis atanapi gangguan sareng palastik sareng tanduk leutik. Fungsi tabung goréng sering henteu langsung disebarkeun ku pengenalan tabung ventilasi kerung dina pengobatan mémbran tympanic.

Perawatan inféksi ceuli
Inféksi ceuli mangrupikeun kasakit anu paling umum dina orok sareng budak leutik. Pangurangan dédéngéan anu disababkeun ku inféksi ceuli tiasa nyababkeun gangguan ucapan di barudak. Gumantung kana daérah ceuli anu dibabawa, inféksi tiasa diurus béda.Pina inféksi dipikanyaho salaku otitis ilmiah. Sora ngahontal kéong kana ceuli luar sareng ceuli tengah. Naon waé halangan pikeun pangiriman sora tiasa nyababkeun karugian. Tabel di handap ieu nampilkeun jinis inféksi ceuli, gejala sareng sabab sareng perlakuanna:

Perawatan inféksi ceuli
Inféksi ceuli tengah
Ceuli minangka salah sahiji organ penting awak tiasa aub dina patogen sareng agén tepa sapertos virus sareng baktéri. Salah sahiji panyakit anu paling umum nyaéta inféksi ceuli, utamina inféksi ceuli tengah. Ceuli diwangun ku 3 bagian tina ceuli luar, ceuli tengah sareng ceuli batin. Peradangan ceuli tengah disebut média otitis. Média otitis biasana kajantenan dina umur 6 dugi ka 24 bulan. Tujuh puluh persén barudak di handapeun umur tilu sareng dalapan puluh persén barudak sahandapeun lima pangalaman média otitis.

Media otitis atanapi inféksi ceuli tengah langkung umum di budak lalaki.

Perawatan inféksi ceuli
Faktor anu mangaruhan gangguan ceuli tengah

Gajih sareng gajih

Kabeneran struktural

Abi Beba Moda

Abi Beba Modi Kulawarga Kabel

Nu nuju damel

Alahan

Sup na lagu

Lagu Anjeun
Inféksi ceuli atanapi otitis média gaduh tipena béda, anu dibéréndélkeun di handap ieu:

Hajatan dinten ieu

Modeu ieu

Ieu péstén

Ieu modeu sederhana

Kaliwat

Ieu ubar umum

Ieu tempat puyuh

Perawatan inféksi ceuli
Sinusitis sareng inféksi ceuli
Sinus nyaéta rohangan tulang sababaraha tulang, anu biasana dieusi hawa sareng ngandung mémbran mukosa. Sinus anu hadir dina sabagéan ageung bagéan raray, kalebet pipi, rahang sareng taar. Gejalaana bisa rupa-rupa gumantung kana sinus anu aub. The involvement of sinus frontal luhur ngabalukarkeun nyeri dina halis luhur. Konsumsi sinus sinus rahang nyababkeun nyeri di wilayah kasebut.

Sinusoidal sinusoidal mangrupikeun salah sahiji sinus anu tiasa nyababkeun sakitar ceuli sareng ceuli upami aranjeunna tiasa ngalebetkeun. Gejala sanés tina gangguan sinus ieu kalebet nyeri beuheung, nyeri deui, atanapi nyeri sirah. Haseup rokok mangrupikeun salah sahiji faktor anu tiasa nyababkeun sinusitis sareng inféksi ceuli tengah di murangkalih dina waktos anu sami. Perawatan sinusitis biasana pangobatan sareng dokter bakal resep obat-obatan numutkeun tahapan panyakit.

Perawatan inféksi ceuli
Inféksi nada sareng ceuli
Tonsils diwangun tina jaringan lemes anu paling sering aya di tungtung distal tina sungut. Bengkak sareng inféksi di daérah ieu nyababkeun muriang, nyeri tikoro, kacapean, sareng anu sanésna. Inféksi ceuli mangrupikeun mangrupikeun panyabab rujukan umum murangkalih ka dokter. Ceuli barudak gampang rentan inféksi kusabab struktur anatomis spésifik. Salah sahiji anu paling rentan tina inféksi dina murangkalih nyaéta barudak milium katilu.

Peran mililitas katilu dina kekebalan penting pisan sareng lokasina aya dina kaayaan irung. Milil anu katilu caket tabung Eustachian. Tube Eustachian mangrupikeun antarbeungeut antawis sungut sareng ceuli tengah. Naon waé halangan dina tabung Eustachian tiasa nyababkeun inféksi ceuli tengah. Dina kasus pembengkakan sareng inféksi amandel, tabung Eustachian diblokir sareng ieu nyababkeun inféksi dina ceuli tengah. Salah sahiji panyabab utama tina inféksi ceuli tengah nyaéta halangan Eustachian tube halangan ku tonsillitis. Perawatan narkoba nyaéta perlakuan primér sareng upami aya inféksi akut, bedah sareng tonsillectomy tiasa dilakukeun ku dokter anjeun.

Inféksi ceuli tiasa nyababkeun tinnitus
Rupa-rupa nyababkeun ngabalukarkeun bengong. Salah sahiji sababna tinnitus nyaéta inféksi ceuli. Inféksi ceuli mangrupikeun panyabab rujukan umum murangkalih ka dokter. Déwasa ogé tiasa ngamekarkeun inféksi ceuli kusabab sababaraha sabab, kalebet ngojay di cai anu kakontaminian, lingkungan anu kacemar, baktéri sareng virus. Buzz mangrupikeun gejala panyakit. Ayana cairan di ceuli tengah dituturkeun ku tinnitus salian karugian dédéngéan. Peradangan

برچسب‌ها:

Accessibility