19
سپتامبر

Perawatan infeksi kuping – Pelatihan kuping kanggo perawatan kuping

Perawatan infeksi kuping minangka salah sawijining penyakit bocah cilik sing paling umum lan infeksi kuping. Penyebab bocah-bocah sing asring diarani bocah ing umur rong taun yaiku infeksi kuping tengah. Infèksi jangka menengah dikenal minangka otitis media. Ing 60% kasus, infeksi kuping tengah dirawat dhewe, nanging yen ora bisa ditambani, ora bisa dibatalake. Sawetara bocah seneng ngalami osteoarthritis, sing bisa dianggep kaping 6 luwih saka 6 wulan.

Perawatan infeksi kuping
Nglindhungi kuping tengah saka serangan dening mikroorganisme
Metu saka kuping tengah

Imbangan tekanan udhara ing ruang tengah kuping lan laring

Tube Eustachian cendhak lan asring rawan. Sudut udakara 10 derajat, nalika ing wong diwasa iku 45 derajat, sing nglindhungi kuping tengah luwih.

Perawatan infeksi kuping
Infeksi nephritis lan kuping tengah
Media autisme kinerja sing kurang apik minangka salah sawijining faktor sing kudu digatekake. Yen ditrapake kanggo perhatian mekanik utawa fungsional, kanggo ngrampungake proses iki, udhara sing ana ing kuping tengah diserep liwat membran mukus lan nggawe tekanan lan cairan negatif ing kuping tengah padha karo infeksi ing kuping tengah kanthi infus tandha infeksi. Apa. Ora bisa ndeleng infeksi kronik amandel lan adenoid bisa mengaruhi kerentanan struktur sing cedhak karo alangan saluran saluran akustik utawa mbukak, sing ndadékaké kahanan iki bisa dadi alangan mekanisme utawa gangguan karo karya plastik lan sungu cilik. Fungsi tabung sing ora becik asring disebarke kanthi introduksi tabung ventilasi kothong ing perawatan membran tympanic.

Perawatan infeksi kuping
Infeksi kuping minangka salah sawijining penyakit umume nalika bayi lan bocah cilik. Pangrungon sing disebabake infeksi kuping bisa nyebabake gangguan pidato ing bocah-bocah. Gumantung ing area kuping sing kena, infeksi bisa diobati kanthi beda.Veksi kuping dikenal minangka otitis jeneng. Swara kasebut nyedhot kega ing kuping njaba lan kuping tengah. Sembarang alangan ing panularan swara bisa nyebabake pangrungon. Tabel ing ngisor iki nampilake jinis infeksi kuping, gejala lan panyebabe lan perawatan:

Perawatan infeksi kuping
Infeksi kuping tengah
Kuping minangka salah sawijining organ awak sing penting bisa melu patogen lan agen infeksi kayata virus lan bakteri. Salah sawijining penyakit bocah sing paling umum yaiku infeksi kuping, utamane infeksi kuping tengah. Kuping kasusun saka 3 bagean kuping njaba, kuping tengah lan kuping njero. Peradangan kuping tengah diarani media otitis. Media otitis biasane dumadi ing umur 6 nganti 24 wulan. Pitung puluh persen bocah ing umur telung puluh wolung persen bocah ing limang taun ngalami media otitis.

Media otitis utawa infeksi kuping tengah luwih umum kanggo bocah lanang.

Perawatan infeksi kuping
Faktor sing mengaruhi gangguan kuping tengah

Lemu lan lemu

Ketelapan struktural

Abi Beba Moda

Kabel Kulawarga Abi Beba Modi

Sing kerja

Alahan

Lagu sup

Lagu sampeyan
Infeksi kuping utawa otitis media duwe macem-macem jinis, sing kapacak ing ngisor iki:

Pengetan dina iki

Mode iki

Fasteners iki

Iki minangka mode sing gampang

Kasedhiya kelet

Iki obat umum

Panggonan quaint iki

Perawatan infeksi kuping
Infeksi sinusitis lan kuping
Sinus kasebut minangka spasi balung ing sawetara balung, sing biasane diisi udhara lan ngemot membran mukus. Sinus kasebut ana ing umume bagean rai, kalebu pipi, rahang lan bathuk. Gejala bisa beda-beda gumantung saka sinus sing kena. Penglibatan sinus primer ndhuwur nyebabake rasa sakit ing alis ndhuwur. Penglibatan sinus sinus bisa nyebabake lara ing wilayah kasebut.

Sinus sinusoida minangka salah sawijining sinus sing bisa nyebabake infeksi kuping lan kuping yen melu. Gejala liyane saka gangguan sinus iki kalebu nyeri gulu, nyeri punggung, utawa sirah. Asap rokok minangka salah sawijining faktor sing bisa nyebabake infeksi sinusitis lan kuping tengah ing bocah-bocah. Perawatan sinusitis biasane obat lan dokter bakal menehi obat miturut tahapan penyakit.

Perawatan infeksi kuping
Infeksi ton lan kuping
Tonsil kalebu jaringan alus sing umume dumunung ing ujung ujung adoh saka tutuk. Bengkak lan infeksi ing wilayah kasebut bisa nyebabake demam, tenggorokan, lemes, lan liya-liyane. Infeksi kuping minangka salah sawijining referral bocah sing paling umum menyang dhokter. Kuping bocah gampang kena infeksi amarga struktur anatomi spesifik. Salah sawijining infeksi ton sing paling gampang kena ing infeksi ing bocah yaiku tonsil katelu.

Peranan ton kakebalan sing penting banget lan lokasine ana ing mburi irung. Mubil kaping tiga cedhak karo tabung Eustachian. Tube Eustachian minangka antarmuka ing antarane cangkeme lan kuping tengah. Sembarang alangan ing tabung Eustachian bisa nyebabake infeksi kuping tengah. Ing kasus pembengkakan lan infeksi amandel, tabung Eustachian diblokir lan nyebabake infeksi ing kuping tengah. Salah sawijining panyebab utama infeksi kuping tengah yaiku alangan Eustachian tube by tonsillitis. Perawatan narkoba minangka perawatan utama lan yen infeksi akut, operasi lan tonsilektomi bisa ditindakake dening dokter.

Infeksi kuping bisa nyebabake tinnitus
Macem-macem penyebab nyebabake kekerasan. Salah sawijining panyebab tinnitus yaiku infeksi kuping. Infeksi kuping minangka panyebab referral bocah sing paling umum menyang dokter. Wong diwasa uga bisa nandhang infeksi kuping amarga macem-macem sebab, kalebu nglangi ing banyu sing kontaminasi, lingkungan sing cemar, bakteri lan virus. Buzz minangka gejala penyakit. Anane cairan ing kuping tengah diikuti karo tinnitus saliyane kelangan pendengaran. Peradangan

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Accessibility