18
سپتامبر

Solbrenthet – Tips om hvordan du behandler solbrenthet

For å forhindre solbrenthet er den eneste måten å forhindre alvorlig sollys, men det er en løsning for solbrenthet og sår. Nedenfor presenterer vi metoder som er lett anvendelige og lar solbrenthet forekomme naturlig og hjemme.

Behandling mot solbrenthet
1 Velg riktig måte å dusje på
Etter å ha tilbrakt en lang dag i solen, kommer alle på do så snart som mulig. Men før du går på do, husk at såpe tørker og irriterer huden. Bløtlegging uten kaldt såpevann er et mye bedre alternativ.

Dermatolog Fredrick Hoberman anbefaler en kombinasjon av vann og søte drikker for å redusere betennelse og kløe. Det fungerer bedre med tørking på huden, så det er bedre å tørke den på huden din i stedet for å tørke den med et håndkle.

Eplejuice og hvit eddik er andre kjemikalier for å behandle solbrenthet. Dermatologer mener at en kombinasjon av kaldt vann med en kopp eddik er veldig gunstig for sårheling. Etter å ha konsultert legen din, kan du ta helbredende medisiner på badet og ta smertelindring i lang tid. Ikke glem å tørke huden etter påføring av salve, løsemiddel etc., da det ikke irriterer huden.

Hvis du trenger såpe for å vaske huden din, bruk myke såper som babysåpe. Effektene av såpe som blir igjen på huden forårsaker tørr hud.

Behandling mot solbrenthet
2 Bruk en fuktighetskrem
Etter å ha vasket og tømt kroppen din, bruk fuktighetsgivende kremer og oljer. Ellers blir huden din tørr og irritert. Husk fuktighetsgivende konserveringsmiddel i kjøleskapet slik at toner blir mer nyttig når du bruker det.

Behandling mot solbrenthet
3 Behandle solbrenthet med frosne grønne erter

Solen brenner smerter som Gud ikke gir deg, men når du får den, leter du bare etter noe interessant for å lindre smertene dine. For å gjøre dette, kan du hjelpe en is til et glass og plassere den i et solfylt område. Dette fører til at noe av varmen blir absorbert, arteriene trekker seg sammen og mengden betennelse reduseres. Hvis is ikke er tilgjengelig, gå til fryseren og bruk kokende mat som frossen mat eller noe annet du finner i fryseren. Bare husk at disse pakkene ikke faller direkte i støvsonen uten stoff.

Behandling mot solbrenthet
4 Juice med saftige frukter
Ikke gå glipp av fordelene med drikkevann. Du bør drikke mye vann for å oppveie effekten av solbrenthet på tørr hud. Kanskje du ikke legger merke til mengden vann i frukten, som de fleste. Disse fruktene inneholder en betydelig mengde vann, så de er veldig nyttige i behandlingen av tørr hud. Én skive vannmelon inneholder mer enn en kopp vann. Frukt som cantaloupe og melon hjelper deg også. Hver av disse fruktene er fulle av vann. Ikke glem fruktens skjulte kraft til å behandle solbrenthet.

Behandling mot solbrenthet
5 Bruk komprimert is
Å bruke is er en vanlig metode som folk flest er kjent med.

Sett is og vann i en beholder. Legg en klut på den, og bruk den deretter på huden din for å redusere betennelse og smerter. Gjenta dette flere ganger om dagen i 10 til 15 minutter. Hvis du har kløe og smerter, bør du kontakte lege og ta medisiner om nødvendig.

Behandling mot solbrenthet
6 Anti-aldring behandling med reseptbelagte medisiner
Noen ganger sies at behandlingene ikke kurerer smertene, så du bør ta over medisinen. Gå til apoteket og spør apoteket ditt om medisinen er best for å lindre smertene dine. Eksempler på reseptbelagte medisiner og healere er listet opp nedenfor

Hydrokortison: 1% hydrokortison kan kurere hudbetennelse.

Aloe Vera Gel: Aloe Vera har en stor terapeutisk effekt. Alkoholfri gel, farge og parfyme er også med på å behandle solbrenthet. Hvis aloe vera-bladet også er i høysetet, kan du ganske enkelt fjerne innholdet med en skje og plassere det på kløe- og ripeområdet.

For mer informasjon om solbrentebehandling, se denne lenken.

برچسب‌ها:, , , , , , , ,

Accessibility