18
سپتامبر

Napégési égések – tippek a napégések kezelésére

Napégési égések Sajnos a napégés megakadályozására az egyetlen módja a súlyos napfénynek való kitettség megakadályozása, de van egy megoldás a napégések és sebek gyógyítására. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a módszereket, amelyek könnyen alkalmazhatók és lehetővé teszik a napégés természetes és otthoni előfordulását.

A napégés kezelése
1 Válassza ki a megfelelő zuhanyzási módot
Miután hosszú napot töltött a napon, mindenki a lehető leghamarabb a fürdőszobába kerül. De a fürdőszobába lépés előtt ne felejtse el, hogy a szappan kiszárad és irritálja a bőrt. Sós szappanos víz nélküli áztatás sokkal jobb megoldás.

Fredrick Hoberman bőrgyógyász javasolja a víz és édesített italok kombinációját a gyulladás és a viszketés csökkentésére. Ez jobban működik a bőrön történő szárítással, ezért jobb, ha a törülközővel való szárítás helyett a bőrén szárítja.

Az almalé és a fehér ecet más vegyszerek a napégés kezelésére. A bőrgyógyászok úgy vélik, hogy a hideg víz és egy csésze ecet kombinációja nagyon hasznos a sebgyógyuláshoz. Az orvosával folytatott konzultációt követően gyógyhatású gyógyszereket szedhet a fürdőszobában, és sokáig fájdalomcsillapítót adhat. Ne felejtse el megszárítani a bőrt kenőcs, oldószer stb. Felvitele után, mivel az nem irritálja a bőrt.

Ha szappanra van szüksége a bőr mosásához, használjon puha szappanokat, például bébi szappanokat. A szappannak a bőrre gyakorolt ​​hatása száraz bőrt okoz.

A napégés kezelése
2 Használjon hidratálót
A test mosása és ürítése után használjon hidratáló krémeket és olajokat. Ellenkező esetben a bőr kiszárad és irritált lesz. Ne felejtse el a hűtőszekrényben lévő hidratáló tartósítószert, így a toner sokkal hasznosabbá válik, amikor azt használja.

A napégés kezelése
3 Kezelje a napégést fagyasztott zöldborsóval

A nap égő fájdalmat ad Isten nem nektek, de amikor megkapod, csak valami érdekeset keresel a fájdalom enyhítésére. Ehhez segíthet egy jégkészlethez egy pohárhoz helyezni, és egy napos helyre teheti. Ez okozza a hő egy részének felszívódását, az artériák összehúzódását és a gyulladás mértékének csökkentését. Ha nem áll rendelkezésre jég, menjen a fagyasztóba, és főzõ ételeket használjon, például fagyasztott ételeket vagy bármi mást, amelyet a mélyhűtőben talál. Ne feledje, hogy ezek a csomagok nem esnek közvetlenül a por zónába szövet nélkül.

A napégés kezelése
4 A lé lédús gyümölcsök felhasználásával
Ne hagyja ki az ivóvíz előnyeit. Igyál sok vizet, hogy ellensúlyozza a napégésnek a száraz bőrre gyakorolt ​​hatását. Lehet, hogy nem veszi figyelembe a gyümölcsben lévő vízmennyiséget, mint a legtöbb ember. Ezek a gyümölcsök jelentős mennyiségű vizet tartalmaznak, ezért nagyon hasznosak a száraz bőr kezelésére. Egy szelet görögdinnye több mint egy csésze vizet tartalmaz. Az olyan gyümölcsök, mint a sárgadinnye és a dinnye, szintén segítenek. Ezen gyümölcsök mindegyike tele van vízzel. Ne felejtsd el a gyümölcsök rejtett erejét a napégés kezelésében.

A napégés kezelése
5 Használjon sűrített jéget
A fagylalt használata gyakori módszer, amelyet a legtöbb ember ismer.

Helyezzen jet és vizet egy tartályba. Helyezzen rá ruhát, majd vigye fel a bőrére a gyulladás és a fájdalom csökkentése érdekében. Ismételje meg ezt naponta többször 10-15 percig. Ha viszketés és fájdalom van, keresse fel orvosát, és ha szükséges, gyógyszert szedjen.

A napégés kezelése
6 Öregedésgátló kezelés vényköteles gyógyszerekkel
A kezelések néha azt mondják, hogy nem gyógyítják meg a fájdalmat, ezért át kell vennie a gyógyszert. Menjen a gyógyszertárba, és kérdezze meg gyógyszertárát, hogy a gyógyszer jobb-e a fájdalom enyhítésére. Az alábbiakban felsoroljuk a vényköteles gyógyszerek és gyógyítók példáit

Hidrokortizon: 1% hidrokortizon gyógyítja a bőrgyulladást.

Aloe Vera gél: Az Aloe Vera kiváló terápiás hatású. Alkoholmentes gél, szín és parfüm szintén segít a napégés kezelésében. Ha az aloe vera levél szintén az élvonalban van, akkor egyszerűen kanállal távolíthatja el a tartalmat, és a viszkető és karcoló területre helyezheti.

A napégés kezelésével kapcsolatos további információkért lásd ezt a linket.

Accessibility