18
سپتامبر

Κάψιμο κατά της ηλιακής εγκαυμάτων – Συμβουλές σχετικά με τον τρόπο θεραπείας των ηλιακών εγκαυμάτων

Ηλιακά εγκαύματα Δυστυχώς, για να αποφευχθεί η ηλιακά εγκαύματα, ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η σοβαρή έκθεση στο ηλιακό φως είναι, αλλά υπάρχει μια λύση για τη θεραπεία των ηλιακών εγκαυμάτων και των τραυμάτων. Παρακάτω παρουσιάζονται μέθοδοι που είναι εύκολα εφαρμόσιμες και επιτρέπουν την εμφάνιση ηλιακών εγκαυμάτων φυσικά και στο σπίτι.

Θεραπεία για ηλιακό έγκαυμα
1 Επιλέξτε τον σωστό τρόπο για να ντους
Μετά από μια κουραστική μέρα στον ήλιο, όλοι φτάνουν στο μπάνιο το συντομότερο δυνατό. Αλλά πριν πάτε στο μπάνιο, θυμηθείτε ότι το σαπούνι στεγνώνει και ερεθίζει το δέρμα. Η διαβροχή χωρίς κρύο σαπουνόνερο είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή.

Ο δερματολόγος Fredrick Hoberman συστήνει ένα συνδυασμό νερού και γλυκαντικών ποτών για τη μείωση της φλεγμονής και του κνησμού. Λειτουργεί καλύτερα με την ξήρανση στο δέρμα, οπότε είναι καλύτερα να το στεγνώσετε στο δέρμα σας αντί να το στεγνώσετε με μια πετσέτα.

Ο χυμός μήλου και το λευκό ξύδι είναι άλλα χημικά για την αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος. Οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι ένας συνδυασμός κρύου νερού με ένα φλιτζάνι ξύδι είναι πολύ ευεργετικό για την επούλωση πληγών. Αφού συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, μπορείτε να πάρετε φαρμακευτικά φάρμακα στο μπάνιο και να ανακουφιστείτε από τον πόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μην ξεχάσετε να στεγνώσετε το δέρμα μετά την εφαρμογή οποιουδήποτε αλοιφής, διαλύτη κλπ., Καθώς δεν ερεθίζει το δέρμα.

Εάν χρειάζεστε σαπούνι για να πλύνετε το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε μαλακά σαπούνια όπως σαπούνι μωρών. Οι επιπτώσεις του σαπουνιού που παραμένει στο δέρμα προκαλούν ξηρό δέρμα.

Θεραπεία για ηλιακό έγκαυμα
2 Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα
Μετά το πλύσιμο και το άδειασμα του σώματός σας, χρησιμοποιήστε λοσιόν ενυδάτωσης και έλαια. Διαφορετικά το δέρμα σας θα γίνει ξηρό και ερεθισμένο. Θυμηθείτε το ενυδατικό συντηρητικό στο ψυγείο έτσι ώστε ο γραφίτης να είναι πιο χρήσιμος όταν το χρησιμοποιείτε.

Θεραπεία για ηλιακό έγκαυμα
3 Θεραπεία ηλιακού εγκαύματος με κατεψυγμένα πράσινα μπιζέλια

Ο ήλιος καίει τον πόνο ο Θεός δεν σας δίνει, αλλά όταν το πάρετε, ψάχνετε ακριβώς κάτι ενδιαφέρον για να ανακουφίσετε τον πόνο σας. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να βοηθήσετε έναν πάγο σε ένα ποτήρι και να το τοποθετήσετε σε μια ηλιόλουστη περιοχή. Αυτό προκαλεί την απορρόφηση κάποιας θερμότητας, τη συστολή των αρτηριών και τη μείωση της φλεγμονής. Αν ο πάγος δεν είναι διαθέσιμος, μεταβείτε στον καταψύκτη και χρησιμοποιήστε βρασμένα τρόφιμα όπως κατεψυγμένα τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο βρίσκετε στην κατάψυξη. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι συσκευασίες δεν πέφτουν απευθείας στη ζώνη σκόνης χωρίς ύφασμα.

Θεραπεία για ηλιακό έγκαυμα
4 Χυμοί που χρησιμοποιούν ζουμερά φρούτα
Μην χάσετε τα οφέλη του πόσιμου νερού. Πρέπει να πίνετε άφθονο νερό για να αντισταθμίσετε τις επιπτώσεις του ηλιακού εγκαύματος στο ξηρό δέρμα. Ίσως να μην δίνετε προσοχή στην ποσότητα νερού στα φρούτα, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτά τα φρούτα περιέχουν μια σημαντική ποσότητα νερού, έτσι είναι πολύ χρήσιμα για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Μια φέτα καρπούζι περιέχει περισσότερα από ένα φλιτζάνι νερό. Φρούτα όπως το πεπόνι και το πεπόνι σας βοηθούν επίσης. Κάθε ένα από αυτά τα φρούτα είναι γεμάτο με νερό. Μην ξεχνάτε την κρυμμένη δύναμη των φρούτων για τη θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος.

Θεραπεία για ηλιακό έγκαυμα
5 Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένο πάγο
Η χρήση παγωτού είναι μια κοινή μέθοδος που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν.

Βάλτε πάγο και νερό σε ένα δοχείο. Βάλτε ένα πανί πάνω του και στη συνέχεια εφαρμόστε το στο δέρμα σας για να μειώσετε τη φλεγμονή και τον πόνο. Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές την ημέρα για 10 έως 15 λεπτά. Εάν έχετε κνησμό και πόνο, συμβουλευτείτε έναν γιατρό και πάρτε φαρμακευτική αγωγή εάν είναι απαραίτητο.

Θεραπεία για ηλιακό έγκαυμα
6 Αντιμετώπιση της γήρανσης με συνταγογραφούμενα φάρμακα
Μερικές φορές οι θεραπείες λέγεται ότι δεν θεραπεύουν τον πόνο, γι ‘αυτό θα πρέπει να αναλάβετε το αντι-φάρμακο. Πηγαίνετε στο φαρμακείο και ρωτήστε το φαρμακείο σας εάν το φάρμακο είναι το καλύτερο για την ανακούφιση του πόνου σας. Παραδείγματα συνταγογραφούμενων φαρμάκων και θεραπευτών παρατίθενται παρακάτω

Υδροκορτιζόνη: 1% υδροκορτιζόνη μπορεί να θεραπεύσει τη φλεγμονή του δέρματος.

Aloe Vera Gel: Η Aloe Vera έχει μεγάλη θεραπευτική δράση. Η γέλη, το χρώμα και το άρωμα που δεν περιέχουν αλκοόλ βοηθούν επίσης στη θεραπεία της ηλιακής εγκαυμάτων. Αν το φύλλο της αλόης είναι επίσης στο προσκήνιο, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε τα περιεχόμενα με ένα κουτάλι και να το τοποθετήσετε στην περιοχή φαγούρας και γρατζουνίσματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία με ηλιακά εγκαύματα, δείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Accessibility