17
سپتامبر

Opekline od sunčanja – Savjeti o liječenju opekotina od sunca

Opekline od sunca Nažalost, za sprečavanje sunčanja jedini je način da se spriječi jaka izloženost suncu, ali postoji rješenje za izliječenje opekotina od sunca. U nastavku predstavljamo metode koje su lako primjenjive i omogućuju prirodno i kod kuće opekline od sunca.

Liječenje opekotina od sunca
1 Odaberite pravi način tuširanja
Nakon dugog dana na suncu, svi stignu u kupaonicu što je prije moguće. Ali prije odlaska u kupaonicu, sjetite se da sapun suši i nadražuje kožu. Namakanje bez hladne vode sa sapunom mnogo je bolja opcija.

Dermatolog Fredrick Hoberman preporučuje kombinaciju vode i zaslađenih pića za smanjenje upale i svrbeža. Bolje djeluje pri sušenju na koži, pa je bolje osušiti je na koži, umjesto da je osušite ručnikom.

Jabučni sok i bijeli ocat druge su kemikalije za liječenje opeklina od sunca. Dermatolozi vjeruju da je kombinacija hladne vode sa šalicom octa vrlo korisna za zacjeljivanje rana. Nakon savjetovanja s liječnikom, možete uzimati ljekovite lijekove u kupaonici i dugo vremena uzimati ublažavanje boli. Ne zaboravite osušiti kožu nakon nanošenja bilo kakve masti, otapala itd., Jer ona ne nadražuje kožu.

Ako vam je potreban sapun za pranje kože, koristite meke sapune poput dječjeg sapuna. Učinci sapuna koji ostaju na koži uzrokuju suhu kožu.

Liječenje opekotina od sunca
2 Koristite hidratantnu kremu
Nakon pranja i ispražnjenja tijela koristite hidratantne losione i ulja. Inače će vaša koža postati suha i nadražena. Sjetite se hidratantnog konzervansa u hladnjaku kako bi tonik postao korisniji kada ga koristite.

Liječenje opekotina od sunca
3 Priuštite opekline od sunca smrznutim zelenim graškom

Sunce gori bol koju vam Bog ne daje, ali kad ga dobijete, samo tražite nešto zanimljivo za ublažavanje boli. Da biste to učinili, možete pomoći ledu čaši i staviti je na sunčano područje. Zbog toga se dio topline apsorbira, arterije se skupljaju i smanjuje se upala. Ako vam led nije dostupan, idite do zamrzivača i koristite vrelu hranu poput smrznute hrane ili bilo čega drugog što pronađete u zamrzivaču. Samo imajte na umu da ti paketi ne padaju izravno u zonu prašine bez tkanine.

Liječenje opekotina od sunca
4 Sok pomoću sočnih plodova
Ne propustite prednosti pijenja vode. Trebali biste piti puno vode da biste ublažili učinke opekotina od sunca na suhu kožu. Možda ne obraćate pažnju na količinu vode u plodu, kao i većina ljudi. Ovo voće sadrži znatnu količinu vode, pa su vrlo korisni u liječenju suhe kože. Jedna kriška lubenice sadrži više od jedne šalice vode. Plodovi poput kantariona i dinje također vam pomažu. Svako od tih plodova je puno vode. Ne zaboravite na skrivenu moć plodova za liječenje opekotina od sunca.

Liječenje opekotina od sunca
5 Koristite komprimirani led
Korištenje sladoleda uobičajena je metoda s kojom je većina ljudi upoznata.

Stavite led i vodu u spremnik. Stavite krpu na nju, a zatim je nanesite na kožu da smanjite upalu i bol. Ponavljajte ovo nekoliko puta dnevno, 10 do 15 minuta. Ako imate svrbež i bol, posavjetujte se s liječnikom i po potrebi uzimajte lijekove.

Liječenje opekotina od sunca
6 Liječenje protiv starenja lijekovima na recept
Ponekad se kaže da tretmani ne liječe bol, pa biste trebali preuzeti lijek koji nije na recept. Otiđite u ljekarnu i pitajte ljekarnu jesu li lijekovi najbolji za ublažavanje vaše boli. Primjeri lijekova na recept i iscjelitelji navedeni su u nastavku

Hidrokortizon: 1% hidrokortizona može izliječiti upalu kože.

Aloe vera gel: Aloe vera ima sjajan terapeutski učinak. Gel, boja i parfem bez alkohola također pomažu u liječenju opeklina od sunca. Ako je list aloe vere također u prvom planu, sadržaj možete jednostavno ukloniti žlicom i staviti ga na područje svrbeža i ogrebotina.

Više informacija o liječenju sunčanim opekotinama potražite na ovoj vezi.

برچسب‌ها:

Accessibility