17
سپتامبر

Auringonpolttamat palovammat – vinkkejä auringonpolttamien hoitamiseen

Auringonpolttamat palovammat Valitettavasti ainoa tapa estää voimakasta auringonvaloa on auringonpolttamisen estämiseksi, mutta auringonpolttamille ja haavoille on ratkaisu. Jäljempänä esittelemme menetelmiä, jotka ovat helposti sovellettavissa ja antavat auringonpolttamia tapahtua luonnossa ja kotona.

Hoito auringonpolttamia
1 Valitse oikea tapa suihkuun
Vietettyään pitkän päivän auringossa, kaikki pääsevät kylpyhuoneeseen mahdollisimman pian. Muista kuitenkin ennen kylpyhuoneeseen menemistä, että saippua kuivuu ja ärsyttää ihoa. Liottaminen ilman kylmää saippuavettä on paljon parempi vaihtoehto.

Dermatologi Fredrick Hoberman suosittelee veden ja makeutettujen juomien yhdistelmää tulehduksen ja kutinan vähentämiseksi. Se toimii paremmin kuivattaessa ihoa, joten on parempi kuivattaa se iholla kuin kuivata se pyyhellä.

Omenamehu ja valkoinen etikka ovat muita kemikaaleja auringonpolttamien hoitoon. Dermatologien mielestä yhdistelmä kylmää vettä ja kuppi etikkaa on erittäin hyödyllinen haavan paranemisessa. Kuultuaan lääkäriisi voit ottaa parantavia lääkkeitä kylpyhuoneessa ja lievittää kipua pitkään. Älä unohda kuivata ihoa minkään voiteen, liuottimen jne. Levittämisen jälkeen, koska se ei ärsytä ihoa.

Jos tarvitset saippuaa ihon pesemiseen, käytä pehmeitä saippuat, kuten vauvan saippua. Saippuan vaikutukset iholle aiheuttavat ihon kuivumista.

Hoito auringonpolttamia
2 Käytä kosteusvoidetta
Käytä kehon pesun ja tyhjentämisen jälkeen kosteuttavia voiteita ja öljyjä. Muuten iho muuttuu kuivaksi ja ärtyneeksi. Muista jääkaapissa oleva kosteuttava säilöntäaine, jotta väriaineesta tulee hyödyllisempää sitä käytettäessä.

Hoito auringonpolttamia
3 Hoita auringonpolttama pakastetuilla vihreillä herneillä

Aurinko palaa kipua, jota Jumala ei anna, mutta kun saat sen, etsit vain jotain mielenkiintoista kivun lievittämiseksi. Voit tehdä tämän auttamalla jäätä lasille ja sijoittamalla sen aurinkoiselle alueelle. Tämä aiheuttaa osan lämmön imeytymisestä, valtimoiden supistumisen ja tulehduksen määrän vähentymisen. Jos jäätä ei ole käytettävissä, mene pakastimeen ja käytä kiehuvia ruokia, kuten pakasteita tai jotain muuta, mitä löydät pakastimesta. Muista vain, että nämä pakkaukset eivät kuulu suoraan pölyvyöhykkeeseen ilman kangasta.

Hoito auringonpolttamia
4 Mehu käyttämällä mehukkaita hedelmiä
Älä missaa juomaveden etuja. Sinun tulisi juoda runsaasti vettä auringonpolttamisen vaikutusten vähentämiseksi kuivalle iholle. Ehkä et kiinnitä huomiota hedelmien veden määrään, kuten useimmat ihmiset. Nämä hedelmät sisältävät huomattavan määrän vettä, joten ne ovat erittäin hyödyllisiä kuivan ihon hoidossa. Yksi siivu vesimelonia sisältää enemmän kuin yhden kupin vettä. Hedelmät, kuten cantaloupe ja meloni, auttavat sinua myös. Jokainen näistä hedelmistä on täynnä vettä. Älä unohda hedelmien piilotettua voimaa hoitaa auringonpolttamaa.

Hoito auringonpolttamia
5 Käytä puristettua jäätä
Jäätelön käyttö on yleinen menetelmä, jonka useimmat ihmiset tuntevat.

Pane jää ja vesi astiaan. Laita kangas päälle ja levitä se sitten ihollesi tulehduksen ja kivun vähentämiseksi. Toista tämä useita kertoja päivässä 10-15 minuutin ajan. Jos sinulla on kutinaa ja kipua, ota yhteys lääkäriin ja ota tarvittaessa lääkkeitä.

Hoito auringonpolttamia
6 Ikääntymistä estävä hoito reseptilääkkeillä
Joskus hoitojen sanotaan parantavan kipua, joten sinun tulee ottaa lääkehoito lääkitys. Mene apteekkiin ja kysy apteekistasi, onko lääke parempi kivun lievittämiseen. Alla on lueteltu esimerkkejä reseptilääkkeistä ja parantajista

Hydrokortisoni: 1% hydrokortisoni voi parantaa ihon tulehduksia.

Aloe Vera -geeli: Aloe Veralla on erinomainen terapeuttinen vaikutus. Alkoholiton geeli, väri ja hajuvedet auttavat myös hoitamaan auringonpolttamia. Jos aloe veran lehti on myös eturintamassa, voit poistaa sen sisällön lusikalla ja laittaa sen kutina- ja naarmualueelle.

Lisätietoja auringonpolttamisen hoidosta, katso tämä linkki.

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Accessibility