Sunburn Burns – Tips kanggo ngobati sunburns

Srengenge lagi ngobong rasa sakit sing ora diwenehake dening Gusti Allah. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa mbiyantu es menyang gelas lan dilebokake ing area sing cerah. Iki nyebabake sawetara panas bisa diserep, kontrak arteri lan jumlah peradangan dikurangi. Yen es ora kasedhiya, bukak freezer lan nggunakake panganan sing nggodhok kaya panganan beku utawa apa wae sing sampeyan deleng ing freezer. Coba elinga manawa paket kasebut ora langsung mlebu zona bledug tanpa kain.

Perawatan kanggo sunburn
4 Jus nggunakake woh-wohan jus
Aja nganti lali keuntungan kanggo ngombe banyu. Sampeyan kudu ngombe banyu sing akeh kanggo ngimbangi efek sunburn ing kulit garing. Mungkin sampeyan ora nggatekake jumlah banyu ing woh, kaya umume wong. Woh-wohan iki ngemot akeh banyu, saengga migunani banget kanggo perawatan kulit garing. Siji irisan semangka ngemot luwih saka siji cangkir banyu. Woh-wohan kaya cantaloupe lan melon uga mbantu sampeyan. Saben woh iki kebak banyu. Aja lali kekuwatan saka woh-wohan sing didhelikake kanggo ngobati sunburn.

Perawatan kanggo sunburn
5 Gunakake es sing dikompres
Nganggo es krim yaiku metode umum sing umume dicritakake.

Lebokake es lan banyu ing wadhah. Tutupake kain banjur lebokake ing kulit sampeyan kanggo nyuda inflamasi lan nyeri. Baleni kaping pirang-pirang dina suwene 10 nganti 15 menit. Yen sampeyan gatal lan nyeri, konsultasi karo dokter lan njupuk obat yen perlu.

Perawatan kanggo sunburn
6 Pangobatan anti-tuwa karo obat resep
Kadhangkala perawatan kasebut ora ngobati lara, mula sampeyan kudu ngombe obat kontra. Menyang farmasi lan takon farmasi yen obat paling apik kanggo nyuda rasa sampeyan. Conto obat-obatan resep lan penyembuhan ing ngisor iki

Hidrokortisone: hidrokortisone 1% bisa ngobati peradangan kulit.

Aloe Vera Gel: Aloe Vera duwe efek terapeutik sing apik. Gel, warna lan wangi tanpa alkohol uga mbantu ngobati sunburn. Yen godhong aloe vera uga ing ngarep, sampeyan bisa ngilangi konten kanthi sendhang banjur nyelehake ing wilayah gatal lan gores.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan perawatan sunburn, pirsani link iki.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *