16
سپتامبر

Sunburn Burns – Tip ngeunaan cara ngubaran sunburns

Panonpoé ngaduruk nyeri anu Gusti henteu masihan anjeun, tapi lamun anjeun nampi, anjeun ngan ukur milari anu pikaresepeun pikeun ngaleungitkeun nyeri anjeun. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa nulungan és kana gelas sareng nempatkeun ka tempat anu cerah. Ieu nyababkeun sabagian panas bakal kaserep, kontrak kontrak sareng arteri dikirangan. Upami és henteu sayogi, angkat ka freezer sareng nganggo tuangeun tuangeun sapertos tuangeun beku atanapi naon waé anu anjeun mendakan dina freezer. Ngan tetep émut yén bungkusan ieu henteu murag langsung kana zona lebu tanpa lawon.

Pangobatan pikeun panonpoé
4 Jus nganggo buah berair
Entong kantun mangpaat nginum cai. Anjeun kedah nginum cai anu seueur pikeun ngimbangi épék sunburn dina kulit garing. Meureun anjeun henteu nengetan jumlah cai dina buah, sapertos kalolobaan jalma. Daging buah ieu ngandung jumlah cai, sahingga pohara kapaké dina pengobatan kulit garing. Hiji nyiksikan samangka ngandung leuwih ti hiji gelas cai. Buah sapertos cantaloupe sareng melon ogé ngabantosan anjeun. Masing-masing buah ieu pinuh ku cai. Entong hilap kakuatan nyumput buah pikeun ngubaran sunburn.

Pangobatan pikeun panonpoé
5 Anggo és dikomprés
Nganggo és-krim mangrupikeun metodeu umum anu paling urang wawuh.

Simpen és sareng cai dina wadah. Pasang lawon kana éta teras diterapkeun dina kulit anjeun pikeun ngirangan nyeri sareng nyeri. Malikan deui sababaraha kali sadinten 10 dugi ka 15 menit. Upami anjeun gaduh gatal sareng nyeri, konsultasi dokter sareng nginum obat upami diperyogikeun.

Pangobatan pikeun panonpoé
6 Perawatan anti sepuh kalayan resep obat
Kadang perlakuan anu disebatkeun teu tiasa ngubaran nyeri, janten anjeun kedah ngaubat obat kontra. Pindah ka apoték sareng naroskeun ka apoték anjeun upami pangobatan langkung saé pikeun ngaleungitkeun nyeri anjeun. Conto obat resép sareng dukun didaptarkeun di handap

Hidrokortisone: 1% hidrokortisone tiasa ngubaran radang kulit.

Aloe Vera Gel: Aloe Vera gaduh pangaruh terapi anu hébat. Gel, warna sareng minyak wangi bébas ogé ngabantosan pikeun ngubaran sunburn. Upami daun lidah buaya ogé di payuneun, anjeun ngan saukur tiasa ngaleungitkeun eusi ku sendok sareng nempatkeun éta dina gatal-gatal sareng wilayah goresan.

Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan perawatan kaduruk panonpoé, tingali tautan ieu.

Accessibility