16
سپتامبر

Solbrännskador – Tips om hur du behandlar solbränna

Solen brinner smärta som Gud inte ger dig, men när du får den letar du bara efter något intressant för att lindra din smärta. För att göra detta kan du hjälpa en is till ett glas och placera den i ett soligt område. Detta gör att en del av värmen tas upp, artärerna dras samman och mängden inflammation reduceras. Om det inte finns is, gå till frysen och använd kokande livsmedel som frysta livsmedel eller något annat du hittar i frysen. Tänk bara på att dessa paket inte faller direkt i dammzonen utan tyg.

Behandling mot solbränna
4 Juice med saftiga frukter
Missa inte fördelarna med att dricka vatten. Du bör dricka mycket vatten för att kompensera effekterna av solbränna på torr hud. Du kanske inte uppmärksammar mängden vatten i frukten, som de flesta. Dessa frukter innehåller en betydande mängd vatten, så de är mycket användbara vid behandling av torr hud. En skiva vattenmelon innehåller mer än en kopp vatten. Frukter som cantaloupe och melon hjälper dig också. Var och en av dessa frukter är fulla av vatten. Glöm inte fruktens dolda kraft för att behandla solbränna.

Behandling mot solbränna
5 Använd komprimerad is
Att använda glass är en vanlig metod som de flesta känner till.

Lägg is och vatten i en behållare. Lägg på en trasa och applicera den sedan på huden för att minska inflammation och smärta. Upprepa detta flera gånger om dagen i 10 till 15 minuter. Om du har klåda och smärta, kontakta en läkare och ta medicin vid behov.

Behandling mot solbränna
6 Anti-aging-behandling med receptbelagda läkemedel
Ibland sägs att behandlingarna inte bota smärtan, så du bör ta över räknaren medicinen. Gå till apoteket och fråga apoteket om medicinen är bäst för att lindra din smärta. Exempel på receptbelagda läkemedel och läkare listas nedan

Hydrokortison: 1% hydrokortison kan bota hudinflammation.

Aloe Vera Gel: Aloe Vera har en stor terapeutisk effekt. Alkoholfri gel, färg och parfym hjälper också till att behandla solbränna. Om aloe vera-bladet också är i framkant kan du helt enkelt ta bort innehållet med en sked och placera det på klåda och repor.

För mer information om solbrännarbehandling, se den här länken.

Accessibility