15
سپتامبر

Изгаряния от слънчеви изгаряния – Съвети как да лекувате слънчевите изгаряния

Изгаряне от слънце За съжаление, за да се предотврати слънчево изгаряне, единственият начин да се предотврати силно излагане на слънчева светлина е, но има решение за излекуване на слънчеви изгаряния и рани. По-долу представяме методи, които са лесно приложими и позволяват слънчевите изгаряния да възникват естествено и у дома.

Лечение на слънчево изгаряне
1 Изберете правилния начин за душ
След като прекара дълъг ден на слънце, всеки стига до банята възможно най-скоро. Но преди да отидете до банята, не забравяйте, че сапунът изсушава и дразни кожата. Накисването без студена сапунена вода е много по-добър вариант.

Дерматологът Фредрик Хоберман препоръчва комбинация от вода и подсладени напитки за намаляване на възпалението и сърбежа. Действа по-добре със сушенето върху кожата, затова е по-добре да я изсушите върху кожата си, вместо да я изсушавате с кърпа.

Ябълков сок и бял оцет са други химикали за лечение на слънчево изгаряне. Дерматолозите смятат, че комбинация от студена вода с чаша оцет е много полезна за заздравяването на рани. След като се консултирате с вашия лекар, можете да приемате лечебни лекарства в банята и да приемате болкоуспокояващо за дълго време. Не забравяйте да изсушите кожата след нанасяне на някакъв мехлем, разтворител и т.н., тъй като не дразни кожата.

Ако имате нужда от сапун, за да измиете кожата си, използвайте меки сапуни като детски сапун. Ефектите от сапуна, оставащи върху кожата, причиняват суха кожа.

Лечение на слънчево изгаряне
2 Използвайте овлажнител
След измиване и изпразване на тялото използвайте овлажняващи лосиони и масла. В противен случай кожата ви ще стане суха и раздразнена. Помнете хидратиращия консервант в хладилника, така че тонерът да стане по-полезен, когато го използвате.

Лечение на слънчево изгаряне
3 Лекувайте слънчевите изгаряния със замръзнал зелен грах

Слънцето изгаря болка, която Бог не ви дава, но когато я получите, просто търсите нещо интересно, което да облекчи болката ви. За да направите това, можете да помогнете на лед до чаша и да го поставите на слънчево място. Това кара част от топлината да се абсорбира, артериите се свиват и количеството на възпалението намалява. Ако ледът не е наличен, отидете във фризера и използвайте кипящи храни като замразена храна или всичко друго, което намерите във фризера. Само имайте предвид, че тези опаковки не попадат директно в зоната на праха без плат.

Лечение на слънчево изгаряне
4 Сок, използващ сочни плодове
Не пропускайте ползите от питейна вода. Трябва да пиете много вода, за да компенсирате ефектите от слънчево изгаряне върху сухата кожа. Може би не обръщате внимание на количеството вода в плодовете, както повечето хора. Тези плодове съдържат значително количество вода, така че са много полезни при лечението на суха кожа. Една филия диня съдържа повече от една чаша вода. Плодове като пъпеш и пъпеш също ви помагат. Всеки от тези плодове е пълен с вода. Не забравяйте скритата сила на плодовете за лечение на слънчеви изгаряния.

Лечение на слънчево изгаряне
5 Използвайте сгъстен лед
Използването на сладолед е често срещан метод, с който повечето хора са запознати.

Сложете лед и вода в контейнер. Поставете кърпа върху нея и след това я нанесете върху кожата си, за да намалите възпалението и болката. Повторете това няколко пъти на ден в продължение на 10 до 15 минути. Ако имате сърбеж и болка, консултирайте се с лекар и вземете лекарства, ако е необходимо.

Лечение на слънчево изгаряне
6 Лечение против стареене с лекарства без рецепта
Понякога се казва, че лечението не лекува болката, така че трябва да поемете лекарството за контра. Отидете в аптеката и попитайте вашата аптека дали лекарството е най-доброто за облекчаване на болката. Примери за лекарства с рецепта и лечители са изброени по-долу

Хидрокортизон: 1% хидрокортизон може да лекува кожни възпаления.

Гел от алое вера: Алое вера има страхотен терапевтичен ефект. Гел, цвят и парфюм без алкохол също помагат за лечение на слънчево изгаряне. Ако листът на алое вера също е на преден план, можете просто да извадите съдържанието с лъжица и да го поставите върху областта на сърбеж и надраскване.

За повече информация относно лечението на слънчевите изгаряния вижте тази връзка.

Accessibility