14
سپتامبر

Sončne opekline – Nasveti za zdravljenje sončnih opeklin

Sončne opekline Na žalost je edini način preprečevanja močne izpostavljenosti sončni svetlobi, vendar obstaja rešitev za sončne opekline in rane. Spodaj predstavljamo metode, ki jih je enostavno uporabiti in omogočajo, da se sončne opekline pojavijo naravno in doma.

Zdravljenje sončnih opeklin
1 Izberite pravi način za prhanje
Potem, ko je preživel dolg dan na soncu, se vsi čim prej odpravijo v kopalnico. Toda preden greste v kopalnico, ne pozabite, da milo suši in draži kožo. Namakanje brez hladne milnice je veliko boljša možnost.

Dermatolog Fredrick Hoberman priporoča kombinacijo vode in sladkanih pijač, da zmanjšate vnetje in srbenje. Bolje deluje s sušenjem na koži, zato je bolje, da ga posušite na koži, namesto da ga posušite z brisačo.

Jabolčni sok in beli kis so druge kemikalije za zdravljenje sončnih opeklin. Dermatologi verjamejo, da je kombinacija hladne vode s skodelico kisa zelo koristna za celjenje ran. Po posvetovanju z zdravnikom lahko v kopalnici jemljete zdravilna zdravila in dolgo časa jemljete bolečino. Ne pozabite sušiti kože po nanosu kakršnega koli mazila, topila itd., Saj ne draži kože.

Če za umivanje kože potrebujete milo, uporabite mehka mila, kot otroško milo. Učinki mila, ki ostane na koži, povzročajo suho kožo.

Zdravljenje sončnih opeklin
2 Uporabljajte vlažilno kremo
Po umivanju in praznjenju telesa uporabite vlažilne losjone in olja. V nasprotnem primeru bo vaša koža postala suha in razdražena. Ne pozabite na vlažilni konzervans v hladilniku, da bo toner ob njegovi uporabi postal bolj uporaben.

Zdravljenje sončnih opeklin
3 Pripravite sončne opekline z zamrznjenim zelenim grahom

Sonce peče bolečino, ki vam je ne da Bog, ampak ko jo dobite, samo iščete nekaj zanimivega za lajšanje bolečine. Če želite to narediti, lahko pomagate ledu do kozarca in ga postavite na sončno območje. Zaradi tega se nekaj toplote absorbira, arterije se skrčijo in zmanjša se količina vnetja. Če leda ni na voljo, pojdite v zamrzovalnik in uporabite vrelo hrano, kot je zamrznjena hrana ali karkoli drugega, kar najdete v zamrzovalniku. Upoštevajte le, da ti paketi ne padajo neposredno na območje prahu brez tkanine.

Zdravljenje sončnih opeklin
4 Sok s sočnim sadjem
Ne zamudite prednosti pitne vode. Morate piti veliko vode, da nadomestite učinke sončnih opeklin na suho kožo. Mogoče niste pozorni na količino vode v sadju, kot večina ljudi. Ti sadeži vsebujejo precejšnjo količino vode, zato so zelo koristni pri zdravljenju suhe kože. Ena rezina lubenice vsebuje več kot eno skodelico vode. Pomagajo vam tudi plodovi, kot so cantaloupe in melona. Vsako od teh sadežev je polno vode. Ne pozabite na skrito moč plodov za zdravljenje sončnih opeklin.

Zdravljenje sončnih opeklin

  1. Uporabite stisnjen led
    Uporaba sladoleda je pogosta metoda, ki jo pozna večina ljudi.

V posodo dajte led in vodo. Nanjo položite krpo in jo nato nanesite na kožo, da zmanjšate vnetje in bolečino. To ponavljajte večkrat na dan 10 do 15 minut. Če imate srbenje in bolečino, se posvetujte z zdravnikom in po potrebi vzemite zdravila.

Zdravljenje sončnih opeklin
6 Zdravljenje proti staranju z zdravili na recept
Včasih pravijo, da zdravljenje ne zdravi bolečine, zato morate prevzeti brez recepta. Pojdite v lekarno in vprašajte v lekarni, če je zdravilo najboljše za lajšanje bolečin. Primeri zdravil na recept in zdravilci so navedeni spodaj

Hidrokortizon: 1% hidrokortizona lahko pozdravi vnetje kože.

Aloe vera gel: Aloe vera ima odličen terapevtski učinek. Tudi gel, barva in parfum brez alkohola pomagajo pri zdravljenju sončnih opeklin. Če je v ospredju tudi list aloe vere, lahko vsebino preprosto odstranite z žlico in jo položite na območje srbenja in praskanja.

Za več informacij o zdravljenju sončnih opeklin glejte to povezavo.

Accessibility