12
سپتامبر

Sonbrand Burns – Wenke vir die behandeling van sonbrand

Sonbrand Brandwonde, om sonbrand te voorkom, is die enigste manier om ernstige blootstelling aan sonlig te voorkom, maar daar is ‘n oplossing om sonbrand en wonde te genees. Hieronder bied ons metodes aan wat maklik toepaslik is en dat sonbrandwonde natuurlik en tuis voorkom.

Behandeling teen sonbrand
1 Kies die regte manier om te stort
Na ‘n lang dag in die son, kom almal so gou as moontlik badkamer toe. Maar voordat u badkamer toe gaan, moet u onthou dat seep die vel droog en irriteer. Week sonder koue seepwater is ‘n baie beter opsie.

Dermatoloog Fredrick Hoberman beveel ‘n kombinasie van water en versoete drankies aan om ontsteking en jeuk te verminder. Dit werk beter met droog op die vel, dus is dit beter om dit op jou vel te droog, in plaas daarvan om dit met ‘n handdoek te droog.

Appelsap en witasyn is ander chemikalieë om sonbrand te behandel. Dermatoloë glo dat ‘n kombinasie van koue water met ‘n koppie asyn baie voordelig is vir wondgenesing. Nadat u u dokter geraadpleeg het, kan u genesende medikasie in die badkamer neem en u pyn verlig. Moenie vergeet om die vel te droog nadat u salf, oplosmiddel, ens. Toegedien het nie, aangesien dit nie die vel irriteer nie.

As u seep benodig om u vel te was, gebruik sagte seep soos baba seep. Die effekte van seep wat op die vel agterbly, veroorsaak droë vel.

Behandeling teen sonbrand
2 Gebruik ‘n bevogtiger
Gebruik hydraterende lotions en olies nadat u u liggaam gewas en leeggemaak het. Andersins sal u vel droog en geïrriteerd raak. Onthou die bevogtende preserveermiddel in die yskas, sodat die toner nuttiger word as u dit gebruik.

Behandeling teen sonbrand
3 Behandel sonbrand met bevrore groen ertjies

Die son brand pyn wat God nie vir jou gee nie, maar as jy dit regkry, soek jy net iets interessants om jou pyn te verlig. Om dit te doen, kan u ‘n ys help om dit in ‘n sonnige omgewing te plaas. Dit veroorsaak dat sommige van die hitte opgeneem word, die arteries saamtrek en die hoeveelheid inflammasie verminder. As daar nie ys beskikbaar is nie, gaan dan na die vrieskas en gebruik kokende kosse soos bevrore kos of iets anders in die vrieskas. Onthou net dat hierdie pakkette nie direk in die stofsone val sonder stof nie.

Behandeling teen sonbrand
4 Sap met sappige vrugte
Moenie die voordele van drinkwater mis nie. U moet baie water drink om die effek van sonbrand op droë vel te vergoed. Miskien let u nie soos die meeste mense op die hoeveelheid water in die vrugte nie. Hierdie vrugte bevat ‘n aansienlike hoeveelheid water, dus is dit baie nuttig in die behandeling van droë vel. Een sny waatlemoen bevat meer as een koppie water. Vrugte soos meloen en spanspek help jou ook. Elk van hierdie vrugte is vol water. Moenie die verborge krag van die vrugte vergeet om sonbrand te behandel nie.

Behandeling teen sonbrand
5 Gebruik saamgeperste ys
Roomys is ‘n algemene metode waarmee die meeste mense vertroud is.

Sit ys en water in ‘n houer. Sit ‘n lap daarop en pas dit dan op jou vel aan om ontsteking en pyn te verminder. Herhaal dit ‘n paar keer per dag vir 10 tot 15 minute. As u jeuk en pyn het, raadpleeg ‘n dokter en neem medikasie indien nodig.

Behandeling teen sonbrand
6 Anti-veroudering met voorskrifmedisyne
Soms word beweer dat die behandelings nie die pyn genees nie, dus moet u die toonbank medisyne oorneem. Gaan na die apteek en vra u apteek of die medikasie die beste is om u pyn te verlig. Voorbeelde van voorskrifmedisyne en genesers word hieronder gelys

Hidrokortisoon: 1% hidrokortisoon kan velontsteking genees.

Aloe Vera Gel: Aloe Vera het ‘n groot terapeutiese effek. Alkoholvrye gel, kleur en parfuum help ook om sonbrand te behandel. As die aloe vera-blad ook op die voorgrond is, kan u die inhoud eenvoudig met ‘n lepel verwyder en dit op die jeuk- en kraparea plaas.

Raadpleeg hierdie skakel vir meer inligting oor sonbrandbehandeling.