مجموعه کامل اداب و معاشرت
نسبت به دیگران حسن نیت داشته باشید.
با دیگران همانطور رفتار کنید که انتظار دارید با شما رفتار کنند – حتی اگر آنها تازهوارد هستند. همهٔ ما زمانی تازهوارد بودیم…
خواهش میکنیم، باادب باشید.
به یاد داشته باشید که متن خام، ابهامآمیزتر و غالباً بیادبانهتر از زمانی به نظر میرسد که شخصی واژههای همان متن را به صورت شفاهی به شما بگوید. کنایه همیشه روشن نیست. متن، بدون ایما و اشارههای صورت و بدن یا لرزش تارهای صوتی تولید میشود.
در فرهنگ امروزی، والدین در یاد دادن آداب معاشرت به فرزندانشان با چالش مواجه هستند. درگیریهای اقتصادی باعث شده که دورهمیهای خانوادگی موقع صرف غذا، جایش را به غذا خوردن در رستورانهای فستفود بدهد و والدین فرصت کمتری برای آموزش آداب غذا خوردن به بچهها را داشته باشند. حتی بدتر از آن، موبایلها، آیپد، فیسبوک و اینستاگرام جایگزین مکالمات و محاورات خانوادهها و همسایهها شده و باز هم والدین فرصت دیگری را برای یاد دادن آداب معاشرت، از دست میدهند.
مراقب واژههایی که انتخاب میکنید باشید – شاید چیزی که منظور شماست برابر با چیزی که دیگران از متن شما استنباط میکنند نباشد و شاید چیزی که شما میخوانید معادل منظور نویسنده نباشد.
وقتی بچهها به دنیای واقعی پا میگذارند و به جستجوی شغل میپردازند، با منحنیهای یادگیری زیادی دربارهی آداب معاشرت مواجه میشوند که به خاطر یک لغزش کوچک به دلیل عدم یادگیری آداب در خانواده است، فرصتهای شغلی را از دست میدهند. اما نگران نباشید، شما میتوانید با یادگرفتن ۵ دسته از آداب معاشرت مهم و کلیدی که همه پدران و مادران باید به فرزندانشان آموزش دهند، این مشکل را برطرف سازید:
دربارهٔ واقعیتها بحث کنید، نه اشخاص.
پرسشها را نادیده نگیرید.
اگر شخص دیگری با نوشتهٔ شما موافق نیست، دلایل روشنی برای درستی آن بیاورید.
هرگاه پاسخی برای رد یک موضوع ندارید، آن را تصدیق کنید؛ اگر آن موضوع با سلیقه یا درک شما مطابقت ندارد آن را بپذیرید.
نزاکت داشته باشید.
هرچند رعایت ادب در زمانی که بحثها بالا گرفتهاست بسیار مشکل به نظر میرسد اما تلاش کنید در زمانهایی که دیگر ویرایشگران به اندازهٔ کافی با ادب نیستند، شما باادبتر از آنها باشید، نه بیادبتر!
به این شکل دستکم به سوی میدان مبارزه کشیده نمیشوید.
هیچوقت بیش از ۵ ثانیه مستقیما در چشم کسی نگاه نکنید و نگاهتان را به فرد دیگری بیندازید. تمرین این کار باعث میشود که به عادت تبدیل شود.
هر فکری به ذهنتان خطور میکند را به زبان نیاورید، مراقب افکارتان باشید. با فکر حرف زدن به این معنا نیست که هر چیزی که در ذهنتان میگذرد را با بقیه در میان بگذارید، بعضی از افکار مناسب نیستند و میتوانند به روابط شما با دیگران صدمات جبرانناپذیری وارد کنند.
هیچوقت در مورد رابطهی یک فرد با دیگران، اظهارِ نظر نکنید یا آن را محکوم نسازید، برای بیشتر افراد، این یک خط قرمز مهم است و اگر این مورد را رعایت نکنید، دیگران فکر میکنند که شما به بدگویی و غیبت کردن عادت دارید که موجب دوری سایرین از شما میشود.
هرگز غیبت نکنید، زیرا عملی منفی و ناشایست است و روابط بین افراد را بهم میزند.
دانستن اطلاعاتی مانند تاریخ تولد، عادات، علایق، مدرسهی دوران کودکی، جایی که در آن بزرگ شدهاند، وضعیت تأهل، محل زندگی، رویاها یا اهدافِ کسانی که با آنها در ارتباط هستید، بسیار مهم است.
برای احوالپرسی، تبریک تولد یا سایر وقایع زندگی دوستان و آشنایانتان با آنها تماس بگیرید.
با اینحال بکوشید تا به شکلی غیرجانبدارانه به طرف مقابل بفهمانید که با لحن وی راحت نیستید — در غیر این صورت ممکن است آنها با خود بیندیشند که شما خنگتر از آن هستید تا باریک بینیشان را تشخیص دهید و حتی شاید به این صورت به شکلی آنها را تشویق کنید
در طول یک بحث جاندار ما غالباً چیزی میگوییم که بعدها آرزو میکنیم که کاش چنان واژههایی به کار نبرده بودیم.
ببخشید و بگذرید.
تعصبها و جانبداریهای خود را تشخیص دهید و مراقب آنها باشید.
در زمان مقتضی دیگران را ستایش کنید. هر شخصی دوست دارد که دیگران از او تعریف کنند، به ویژه در جایی که همه بر اساس توافق کار میکنند.
بین دیگران میانجیگری کنید.
اگر در حال دعوا هستید، کار خود را متوقف کنید، اگر در حال میانجیگری هستید این پیشنهاد را به طرفین بدهید.
آرام باشید.
فهرست اشتباههای رایج را مرور کنید.
به یاد بیاورید که شما با انسانها طرف هستید. این انسانها اشخاصی هستند که احساس دارند و به احتمال زیاد اشخاص دیگری هم در جهان هستند که آنها را دوست دارند. با دیگران محترمانه برخورد کنید.
قاعده طلایی را به یاد بیاورید: «با دیگران همانطور رفتار کنید که میخواهید آنها با شما رفتار کنند.»
آداب غذا خوردن
چه باور داشته باشید چه نداشته باشید، بسیاری از افراد آداب غذا خوردن را بلد نیستند، آنها اغلب موقع غذا خوردن یا مشغول تماشای تلویزیون بودهاند یا پشت میز یک رستوران نشستهاند، اما شما به عنوان یک بزرگسال باید آداب غذا خوردن در یک جمع را بدانید:
به محض اینکه روی صندلی دور میز غذاخوری نشستید، دستمال خود را بردارید و آن را روی لباستان بگذارید.
تا وقتی همه سر میز حاضر نشدهاند، شروع به خوردن نکنید.
با دهان باز غذا را نجوید.
هرگز در حال جویدن غذا با کسی صحبت نکنید.
هرگز لقمهی غذای خود را در ظرف سس فرو نبرید.
غذا را تندتند نخورید مانند سایرین غذا را به آرامی میل کنید.
هرگز قاشق، چنگال یا کارد را در مشت خود نگیرید.
از چنگال خودتان برای برداشتن سالاد استفاده نکنید.
وقتی وسایل غذا خوردن در دستتان است، حرکات اضافی انجام ندهید.
برای برداشتن نمکدان یا وسایل دیگر دستتان را دراز نکنید، از دیگران بخواهید تا این اشیا را به شما بدهند.
سر میز غذا صاف بنشینید و خم نشوید.
بعد از غذا به دستشویی بروید و دستها و دندانهایتان را بشویید، بهتر است یک خلال دندان به همراه داشته باشید.
آداب ملاقات با افراد جدید
در زندگی موقعیتهایی پیش میآید که باید با افراد جدیدی روبرو شویم، این موقعیتها میتوانند فرصتهای ارزشمندی برای ما باشند. ممکن است شما بتوانید همسر آیندهتان را پیدا کنید یا یک دوست یا همراه خوب یا یک همکار مناسب بیابید. در اینجا ۵ قانون وجود دارد که باید موقع ملاقات با افراد جدید رعایت کنید:
لبخند بزنید.
محکم دست بدهید.
در چشمان طرف مقابلتان نگاه کنید.
در یک جمله خودتان را معرفی کنید و بگویید چرا در آن مراسم حضور دارید و با چه کسانی آشنا هستید.
درباره شخصی که با او آشنا شدهاید سوال بپرسید.