28
نوامبر
بهترین دارو برای درمان میگرن چیست؟
از عواملی که میتواند موجب آغاز سردرد میگرنی شود میتوان به برخی غذاها مثل ادویهها، به هم خوردن الگوی خواب، تغییرات هورمونی (مثل دوره ماهانه در زنان)، بعضی داروها مثل فلوکستین (در هفتههای اول درمان)، فعالیت فیزیکی، محرکهای بینایی، شنوایی و حتی چشایی، تغییرات دما، گرسنگی و در نهایت عوامل روانی اشاره کرد.
درمانهای دارویی درد با داروهای شیمیایی شامل عوارض خاص خود شود و در افراد دارای پرفشاری خون، بیماریهای قلبی ـ عروقی و در خانمهای باردار محدودیتهایی دارد.
مصرف این دارو باید در همان مرحلـه اول حمله میگرنی صورت گیرد، زیرا طی مراحل بعدی جذب آن به آسانی صورت نمیگیرد. از ترکیب ارگوتامین و کافئین (ارگوتامین سی) برای درمان سردردهای عروقی، مانند حملات حاد میگرن یا انواع میگرن که به سایر داروهای ضد درد پاسخ نمیدهد، میتوان استفاده کرد.
اولین راه معالجه، جلوگیری از وقوع سردرد به وسـیله تجـویز ارگوتامین است که باعث انقباض مویرگهای مغز میشود.
مصرف دارو با شروع اولین علائم میگرنی بیشترین اثر را دارد و بیمار پس از مصرف دارو باید به مدت یکی دو ساعت در اتاق تاریک استراحت کند. همچنین بیمار از استعمال دخانیات باید خودداری کند. این دارو نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود و البته مصرف آن در افراد مبتلا به بیماری شریان کرونر، آنژین صدری، مشکلات کبد و کلیه ایمن نیست.
دسته دیگری از داروها که برای بهبود درد میگرن استفاده میشود داروهایی به نام تریپتانها هستند که از معروفترین آنها میتوان به سوماتریپتان و ریزاتریپتان اشاره کردکه با کوچکتر کردن عروق خونی در مغز شما احساس درد میگرنی را برطرف میکند. این داروها نقش پیشگیریکننده ندارند، لذا بایـد در شروع سردرد مصرف شوند و نه قبل از آن. همچنین لازم است بدانید مصرف این دارو برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا (کنترل نشده) و بیماریهای عروق قلب خطرناک است. در ضمن بین دفعات مصرف تریپتانها باید پنج تا هفت روز فاصله وجود داشته باشد.
فراموش نکنید خود درمانی میگرن شما را از دستیابی به نتیجه مطلوب درمانی دور میکند و بهترین و کمعارضهترین راه برای رهایی از این بیماری، خودداری از مواجهه با عوامل محرک میگرن است که پیشتر به آن اشاره شد.